Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Världens högst rankade serie – får vi Chernobyl säsong 2?

Världens högst rankade serie – får vi Chernobyl säsong 2?

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
30 maj 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
30 maj 2019

Enligt IMDb:s användare finns det ingen bättre serie. Men kommer vi att få se Chernobyl säsong 2 framöver?

Stellan Skarsgård i rollen som Boris Scherbina. Får vi se Chernobyl säsong 2?
Stellan Skarsgård i Chernobyl. Foto: HBO Nordic.

HBO:s miniserie om kärnkraftskatastrofen 1986 är nästa serie att ta världen med storm. Den rankas högst på sajten IMDb och nu undrar många ifall vi får se Chernobyl säsong 2.

Den internationella filmdatabasen IMDb har flest användare i sin kategori. Användarna håller HBO:s miniserie Chernobyl som världens bästa serie, se hela listan. Med det mäktiga betyget 9.7/10 slår den till och med giganter som Game of ThronesBreaking Bad och Band of Brothers. Framgången har redan fått många att undra ifall vi kommer att få se en uppföljning på den drabbande berättelsen om tidernas största katastrof orsakad av människan.

Varför vi kan få se Chernobyl säsong 2:

I skrivande stund finns det ingenting konkret som pekar på att vi får se Chernobyl säsong 2. Men det finns faktorer som gör det mycket möjligt. Den största faktorn är givetvis att vi befinner oss i en tid då uppföljare är givet så fort originalet går bra. Till och med när det kommer till miniserier som utgår från att de kommer att vara kortvariga.

Vad gäller just HBO har de tidigare gett vika med Big Little Lies, som först var tänkt att bara vara en säsong lång. En annan hyllad HBO-serie som sägs få nytt liv är Sharp Objects. Utgångspunkten var även där att den bara skulle pågå under en säsong, men efter succén planerar nu skaparna för Sharp objects säsong 2. De menar att det finns möjlighet att utforska karaktärerna vidare.

Publiken hungrar efter mer

Skulle man vilja göra en fortsättning på serien finns en så kallad "ready-made audience", som blivit frälst av säsong 1 och därför kommer att söka sig till uppföljaren. Med andra ord har HBO i princip garanti på att minst lika många bänkar sig framför Chernobyl säsong 2.

En annan viktig faktor som pekar på en fortsättning av serien är det pågående strömkriget. Netflix och HBO, men också stigande aktörer som Amazon och kommande Disney+, slåss mot varandra. Därför behövs det homeruns. Nu när Game of Thrones gått i graven är HBO i behov av nya dragplåster som håller dem aktuella för nya prenumeranter. Och detta skulle deras pågående succéserie utan tvekan hjälpa dem att göra.

Vad säger du, vill du se Chernobyl säsong 2, eller bör man undvika risken att förstöra något vackert? Kommentera gärna och tyck till, vi är spända på att höra vad du tycker!