Då har Vår tid är nu säsong 2 premiär på SVT

Då har Vår tid är nu säsong 2 premiär på SVT

Uppdaterad 04 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 14 augusti 2018 kl. 18:08
ANNONS
ANNONS

Vår tid är nu säsong 2 snart här. Dessutom är säsong 3 på gång.

Familjen Löwander i Vår tid är nu säsong 2. Foto: SVT.

Den första säsongen av "Vår tid är nu" blev väldigt framgångsrik och snart är det dags för säsong 2 att ha premiär. Dessutom ska en tredje säsong vara under produktion.

Förra året släpptes serien Vår tid är nu som blev en stor tittarsuccé. På årets upplaga av festivalen Way Out West premiärvisades det första avsnittet av  Vår tid är nu säsong 2. Serien beräknas ha premiär den 1 oktober och kommer att sändas på SVT och SVT-Play.

Serien fortsätter berätta om överklassfamiljen Löwander, där syskonen Gustav, Peter och Nina tillsammans med sin mamma driver Stockholm mest populära restaurang strax efter att andra världskriget nått sitt slut, 1945.

Den nya säsongen kommer att ha sin start 1955, alltså tio år efter den första säsongen, och utspelas ända fram till 1962. Ulf Kvensler en av upphovsmännen berättar varför produktionen har valt just dessa datum:

Vi valde den tidpunkten för att det är en milstolpe i restauranghistorien – det var nämligen då Brattsystemet avskaffades, dvs motboken. Man fick alltså nu köpa ut hur mycket öl, vin och sprit man ville på Systembolaget. Tidigare hade man varit tvungen att gå på restaurang för att få tag i mer alkohol än sin ranson, så när motboken försvann blev det lite av en kris för restaurangbranschen. Man gick in för att locka folk med olika matteman och jippon istället. En del av detta kommer vi se även på restaurang DK.

Den andra säsongen får vi framförallt följa sonen Peter, en av sönerna i familjen Löwander. Peters flickvän Ester, som vi också fick se i första säsongen kommer nu att få en mer framträdande roll.

Rolluppsättningen kommer bestå av Suzanne Reuter, Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt, Peter Dalle, Mattias Nordkvist, Charlie Gustafsson, Josefin Neldén och Ida Engvoll.

Vi bör också känna till att SVT köpte initialt in 20 avsnitt av Vår tid är nu, vilket betyder att säsong 2 sedan länge har varit klar. SVT går också ut med att de har köpt in en tredje säsong. Den tredje säsongen beräknas släppas under 2019. Läs mer om säsong 3 här.

Ser du fram emot att återse familjen Löwander i Vår tid är nu säsong 2?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL