Då kommer SVT:s Vår tid är nu säsong 2

Då kommer SVT:s Vår tid är nu säsong 2

Uppdaterad 27 maj 2021 kl. 13:05 | Publicerad 08 november 2017 kl. 13:11

Redan nu vet vi att det blir en säsong 2 av Vår tid är nu - hur taggad är du på vad som komma skall?

Vår tid är nu
Hedda Rehnberg, Adam Lundgren, Mattias Nordkvist, Hedda Stiernstedt och Suzanne Reuter. Foto: SVT

Med fokus på åren efter fredstiden 1945 har den svenska TV-serien gjort succé. Den populär dramaserien  går just nu på SVT och finns även tillgänglig på SVT Play. Totalt sett är 20 avsnitt inspelade fördelat på två säsonger. Det är nästa år som fortsättningen på SVT:s smällkaramell sägs ha premiär. 

SVT själva beskriver sin dramaserie som en av deras största satsningar någonsin. Därmed kan nog produktionsteamet känna sig nöjda med hur deras verk hittills mottagits. Upplagd som en familjekrönika råder kärlek, passion, svek och konflikter. I huvudfokus står familjen Löwander som driver en av Stockholms finaste restauranger, Djurgårdskällaren, under krigsslutet. Restaurangen har länge ansetts vara en av de finare i hjärtat av Stockholm. Kriget har dock kastat om tärningen och efter en större investering av den äldste sonen Gustaf hopar sig problemen. Han vill försätta driva Djurgårdskällaren som familjen alltid ha gjort, men det visar sig vara svårt och konkursen närmare sig.

När ena syskonet Nina förälskar sig i en kökspojke och den mellansonen Peter återvänder hem uppstår interna konflikter. Kan mamman Helga lyckas hålla ihop familjen?

Ett stort samarbete

Den första säsongens sista avsnitt kommer att sändas måndagen den 4:e december. Därav väntas serien också att släppas på streamingtjänsten Viaplay framöver.

Produktionen är ett stort samarbete mellan SVT, Viaplay och Film Väst medan produktionsbolaget Jarowskij står som huvudproducent. Succén är kanske inte alldeles oväntad om vi kollar på den gedigna skådespelarlistan som utgör kärnan av seriens ensemble. I rollerna seri vi bland andra Suzanne Reuter och Peter Dalle, som arbetat tillsammans på Yrrol. Sedan har vi även skådespelarna Adam Lundgren, Hedda Stiernstedt och Charlie Gustafsson, med mera.

Redan från början har det varit bestämt att skaparna ska göra hela 20 avsnitt. För ett litet tag sedan kom också nyheten att det kommer spelas in en säsong 3 av Vår tid är nu.

Nästa del av serien, säsong 3, väntas ha premiär någon gång under andra halvan av 2018. Ser du redan nu fram emot fortsättningen?

Spana gärna in vår lista med årets bästa TV-serier, om du vill ha tips på sevärda serier från det gångna året.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL