Valter Skarsgård om vad som händer med Beck – bekräftar tvivel runt serien

Valter Skarsgård om vad som händer med Beck – bekräftar tvivel runt serien

Axel Diedrichs
11 november 2023 kl. 08:11

Börje-aktuella Valter ger inget konkret besked om framtiden

I en intervju med Filmtopp svarar Valter Skarsgård – aktuell med "Börje" – på frågan om vad som händer med Beck. Hans svar väcker tvivel runt framtiden.

Skådespelaren Valter Skarsgård är högaktuell med den nya dramaserien Börje – The Journey of a Legend som har premiär på Viaplay och TV3 den 19 november. I sex delar får vi följa den legendariske hockeyspelaren Börje Salming i ung ålder när han slår sig in i Brynäs elitlag för att senare färdas till Toronto och bli en världskänd spelare. Serien har varit på gång länge och Valter som spelar Börje är väldigt pepp på att publiken ska få se den:

– Jag tycker det känns skitbra. Det ska bli väldigt spännande att se vad folk tycker. För mig personligen kommer det här nog alltid vara min viktigaste roll. Rent vad den betyder för mig, så har jag svårt att se hur något kommer toppa den, säger Valter Skarsgård till Filmtopp.

Han utvecklar vad det är som gör att rollen känns så viktig för honom:

– Det handlar om vad ju Börje och hans familj har betytt för mig. Men också vad teamet har betytt för mig, hur inspelningen var och hur nära vi kom varandra. Det är svårt att återskapa. 

Valter Skarsgård i den nya serien "Börje – The Journey of a Legend"
Valter Skarsgård i "Börje – The Journey of a Legend". Foto: Viaplay.

Valter Skarsgård om framtiden för Beck: "Vi får se"

Samtidigt Börje visas i de svenska hushållen släpps en annan stor titel som han är med i, Beck – Inferno. Valter spelar som bekant Martin Becks barnbarn Vilhelm, en roll han presenterade för svenska folket i den 43:e filmen Ett nytt liv

I den kommande filmen höjs insatserna för flera av gruppens medlemmar. Samtidigt som Josef är under utredning försöker Alex Beijer leda sitt team runt ett nytt, svårt fall. Mycket händer på ett privat plan för flera av medlemmarna, och känslan är att serien är på väg mot en slags upplösning i nästa film, Dödläge. Fansen vill se fler filmer, men hur det blir med den saken är inget som ännu har kommunicerats utåt.

När jag fick prata med Valter tog jag därför tillfället att gräva i statusen på vad som händer med Beck efter de två kommande filmerna som markerar Peter Habers 49:e och 50:e insats som titelkaraktären. Kommer det fler Beck-filmer framöver? Att döma av Valters svar är läget tämligen oklart.

– Det kommer ju två till filmer nu, sen efter det vet inte jag hur det blir. Vi får se helt enkelt om det ska göras fler efter det, säger Valter Skarsgård till Filmtopp och fortsätter:

– Så jag vet inte riktigt vad som händer härnäst för min del. Just nu är det fullt fokus på premiären av Börje och allting som händer runt den. Det är ett stort intresse runt den, vilket är väldigt kul. Sen hur 2024 ser ut för mig, det vet jag faktiskt inte.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt Beck. Missa inte att se Valter Skarsgård nya serie om Börje Salming den 19 november. Den 8 december släpps "Beck – Inferno".

NÄSTA ARTIKEL