Så ser Lady Gaga ut som Harley Quinn

Välkända låtar i Joker 2 – blir en jukeboxmusikal

Ivar Sandberg
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 09:04 | Publicerad 25 mars 2024 kl. 18:03

Musikaluppföljaren till Joker ska främst använda sig av tidigare etablerade låtar

Insiders menar att den kommande musikalfilmen ”Joker: Folie à Deux” främst återanvänder tidigare kända låtar men det finns en chans att en eller två original är med.

Enligt källor Variety kommer uppföljaren till succéfilmen Joker från 2019 att vara en jukeboxmusikal. Detta innebär att filmen kommer att återanvända och omarbeta tidigare välkända låtar. Andra exempel på jukeboxmusikaler inkluderar Mamma Mia!, Trolls, och Moulin Rouge.

Kompositören, Hildur Guðnadóttir, som jobbade på den första Joker-filmen, har sagt att hon kommer att arbeta in sin kusliga stil och stämning in i uppföljarens nya musiknummer. Trots den stora fokusen på tidigare etablerade låtar sägs det dock finnas utrymme för enstaka original.

Välkända låtar i Joker 2 – blir en jukeboxmusikal
Joaquin Phoenix i "Joker: Folie à Deux". Foto: Warner Bros.

Musikal på Arkham

Även om väldigt lite är känt angående filmens handling så finns det några saker som vi vet. Joaquin Phoenix kommer att återuppta sin roll som Arthur Fleck, även känd som Jokern. Filmen kommer att utspela sig på Arkhams mentalsjukhus, som ofta är med i Batman. Lady Gaga kommer att spela karaktären Harley Quinn, som i serietidningarna börjar som Jokerns psykolog men senare blir hans hantlangare.

Andra medverkande skådespelare är Emmy-nominerade Zazie Beets från tv-serien Atlanta, och de Oscarsnominerade Catherine Keener från Being John Malkovich och Brendan Gleeson från långfilmen The Banshees of Inisherin.

TIPS: Bästa filmerna 2024

Joker
Mer sång och dans väntar i "Joker"-uppföljaren. Foto: SF Studios.

Åtminstone 15 låtar

Enligt Variety kommer filmen att innehålla åtminstone 15 återanvända låtar. Lite är känt om vilka låtar som kommer att vara med och inget är bekräftat. Det är dock sagt att "That's Entertainment” från 50-tals musikalen The Band Wagon kommer att vara med i filmen. På grund av det är det lätt att anta att filmen kommer att använda sig av äldre musikallåtar i stället för nyare musik, trots att den populärkulturella ikonen Lady Gaga spelar Harley Quinn.

Filmen har biopremiär i höst, den 4 oktober 2024. Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt gällande "Joker: Folie à Deux".

Ivar Sandberg

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL