The Suicide Squad (2021)

Margot Robbie om Lady Gaga som Harley Quinn i Joker 2: "Fantastiskt"

Filmtopp
15 februari 2023 kl. 21:00

Margot Robbie hoppfull om Lady Gaga i rollen som Harley Quinn

De senaste åren har vi fått se Margot Robbie göra succé i rollen som Harley Quinn, men när karaktären tar plats i kommande "Joker: Folie à Deux" är det med Lady Gaga i rollen. Och Margot Robbie tror att Lady Gaga kommer att "göra något fantastiskt" med rollen.

När det stod klart att Joker (2019) skulle få en uppföljare, och att Harley Quinn skulle göra entré i Todd Phillips tolkning av Jokern, var det många som hoppades på att få se Margot Robbie spela rollen vid sidan om Joaquin Phoenix Joker.

Robbie har med stor framgång spelar rollen som Quinn i de senaste årens Suicide Squad-filmer och Birds of Prey, men i Joker-uppföljaren, Joker: Folie à Deux, är det istället en annan storstjärna, Lady Gaga, som kommer att ta över som Harley Quinn.

Nu har den första bilden på Lady Gaga i karaktär släppts – och det till mångas förtjusning. Men det är inte enbart fans som är förväntansfulla på att få se vad Lady Gaga kan åstadkomma i rollen, även Margot Robbie blickar mot vad som komma skall med hög förväntan.

Lady Gaga som Harley Quinn. Foto: Warner Bros.

Margot Robbie om Lady Gaga som Harley Quinn i Joker 2: "Fantastiskt"

I en tidigare intervju med MTV News öppnade Margot Robbie upp om att det är Lady Gaga och inte hon själv som ska spela rollen som Harley Quinn i Joker: Folie à Deux, och det från ett helt och hållet positivt perspektiv.

– Jag har sagt från början att allt jag önskar är att Harley Quinn blir den typen av karaktär, likt Macbeth eller Batman, som går i arv från en stor skådespelare till en annan, förklarar Margot Robbie.

Vidare säger Robbie att det har varit hedrande att etablera just den typen av karaktär som kan gå i arv till en ny skådespelare, och hon har stora förväntningar på vad Lady Gaga kan göra med rollen.

– Jag tror [Lady Gaga kommer] göra något fantastiskt med den, säger Robbie om rollen.

Margot Robbie som Harley Quinn
Foto: Warner Bros.

Därför spelas Harley Quinn inte av Margot Robbie i Joker 2

När det stod klart att Margot Robbie inte skulle reprisera rollen som Harley Quinn i Joker 2, var det inte helt och hållet överraskande. De senaste åren har hon nämligen sagt i flertalet intervjuer att hon behövde en paus får karaktären efter täta och utmattande inspelningar av Birds of Prey (2020) och The Suicide Squad (2021).

Den andra huvudsakliga anledningen är att Todd Phillips Joker inte är fristående från det DC Comics-filmuniversum som Birds of Prey och The Suicide Squad har varit en del av. Robbie har med andra ord inte blivit ersatt av Lady Gaga, utan det är snarare en fråga om två olika tolkningar av Harley Quinn.

Det innebär också att vi inte nödvändigtvis har sett Margot Robbie som Harley Quinn för sista gången. Även om hon inte lär reprisera rollen den närmaste tiden har hon inte heller stängt dörren för det helt och hållet.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL