Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Den galna professorn

Ny film om Den galna professorn är på gång

Kristian Andersson | Nyhet
26 augusti 2020
Kristian Andersson | Nyhet
26 augusti 2020

Eddie Murphy och Jerry Lewis har spelat galen professor, vem tar över nu?

Produktionsbolaget Project X Entertainment har köpt upp rättigheterna till den klassiska filmserien "Den galna professorn", som först släpptes 1963 under namnet "Dr. Jäkel och Mr. Hyde". Därefter har vi sett Eddie Murphy i rollen som Buddy Love.

Den galna professorn
Eddie Murphy som Den galna professorn. Foto: Universal Pictures.

En ny film baserad på Den galna professorn är på gång. I skrivande stund har vi ingen aning om vem som kommer att spela huvudrollen, men det kommer troligen inte att bli Eddie Murphy som rebootade komedin på 90-talet. Vi vet inte alls särskilt mycket om filmen, men enligt Deadline är det klart att James Vanderbilt (The Amazing Spider-Man) ska skriva manuset.

Den galne professorn handlar om en nördig professor, som försöker skapa ett medel som ska hjälpa honom att hantera den sociala biten, men medicinen förvandlar honom till alter egot "Buddy Love", en mycket otrevlig karaktär med gott självförtroende. 

Filmen gjordes först 1963 med Jerry Lewis i huvudrollen och fick sedan en reboot på 90-talet där Eddie Murphy inte bara spelade professorn, utan också dennes familj.

Jerry Lewis
Foto: Jerry Lewis som Budy Love. Foto: Paramount Pictures.

För mer läsning, scrolla vidare --> Eller spana in vår lista med nya och bra komedier!

NÄSTA ARTIKEL