Uje Brandelius i Melodifestivalen 2023

Uje Brandelius i Melodifestivalen 2023

Filmtopp
30 november 2022 kl. 08:11

Doktor Kosmos-stjärnan ställer upp i Mello

Nu står det klart att låtskrivaren, manusförfattaren och skådespelaren Uje Brandelius släpper upp i Melodifestivalen 2023. Han gör det med låten "Grytan".

Nu har samtliga 28 bidrag i Melodifestivalen 2023 presenterats. Det är ett brett och folkligt startfält med internationell inramning. Här återfinns både dansband, visa, rock och partypop. Bland deltagarna finns kultbandet Doktor Kosmos frontman Uje Brandelius med för att ge publiken nya låten "Grytan".

2020 fick vi den flerfaldigt Guldbaggebelönade filmen Spring Uje Spring som regisserades av Henrik Schyffert. Den bygger på indiepopstjärnan Uje Brandelius liv under tiden han fick veta att han har parkinsons sjukdom. Dramat blev en stor succé och tilldelades en guldbagge för Bästa film, Bästa manus och Bästa manliga huvudroll, där de två sistnämnda gick till Brandelius själv.

Uje Brandelius som nu begett sig ut på vägarna med Doktor Kosmos är mer aktiv live än han varit på flera år. Snart får vi alltså även se honom i Mello 2023 där han ska framföra låten Grytan som han själv skrivit. Ifall han kommer ha med sig bandet eller inte har vi inga uppgifter om i dagsläget. Uje Brandelius tillhör deltävling 2 som utspelas i Linköping. 

Mello 2023 har premiär den 4 februari i Göteborg, och finalen avgörs den 11 mars i Stockholm.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL