Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Tysk film spelas in på Öland – Statister sökes

Tysk film spelas in på Öland – Statister sökes

Eric Diedrichs | Nyhet
02 september 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
02 september 2018

Statister sökes till den 80:e filmen i Inga Lindström-serien.

Den populära tyska filmserien "Inga Lindström" spelas in på Öland i höst. Nu sökes statister i åldrarna 15-85 år.

Filmserien Inga Lindström är en av Tysklands mest populära produktioner. Den första filmen släpptes 2004 och blev snabbt en succé. Nu är film nummer 80 i görningen och varje film når en publik på över 10 miljoner tittare. Vad som gör Inga Lindström-filmerna extra intressanta ur ett svenskt perspektiv, är att de många gånger utspelas på svenska mark, med den vackra naturen som kuliss för de romantiska dramahistorierna.

Filmtopp närvarade under inspelningen av film 64, som spelades in i Kalmar och på Öland. Där pratade vi med den dåvarande statistansvarige Charlotte Thomsen om hur rekryteringsprocessen ser ut. Nu är det dags för en ny film och nya statister behövs.

Personer som efterfrågas är mellan 15-85 år och uppdragen handlar om både småroller och supportroller. Inspelningen förväntas inledas den 13 september och pågår till den 7 oktober. Den som är intresserad av att medverka i filmen kan kontakta castingansvarige Carina Perenkranzcarina@choppevent.se.

– Det handlar om att hoppa in enstaka dagar. Många brukar vara intresserade, men får inte veta något förrän det är för sent. Nu hoppas vi att många hör av sig, säger Carina Perenkranz till lokaltidningen Barometern.

Är du intresserad av att medverka på en filminspelning?