Nazuk Turdieva vinner Sveriges mästerkock 2023: "En sjukt värdig vinnare"

Nazuk Turdieva vinner Sveriges mästerkock 2023: "En sjukt värdig vinnare"

  • C More
Filmtopp
05 april 2023 kl. 21:04

Inga sura miner när årets säsong går i mål

Efter kvällens final kan vi konstatera att Nazuk Turdieva vinner "Sveriges mästerkock" 2023 efter att ha besegrat Fanny Andersson Werngren.

Kvällens final av TV4:s mest älskade matlagningsprogram har nu gått i mål och vi kan meddela att Nazuk Turdieva är vinnare av Sveriges Mästerkock 2023. Hon besegrade vännen och finalisten Fanny Andersson Werngren i kampen om att tillaga bäst trerättersmeny.

I årets stora final där allting avgjordes fick de två slutliga deltagarna Nazuk och Fanny i uppgift att laga en trerättersmeny med populära råvaror från 1500-talet. Detta för att fira Sverige som fyller 500 år. Det var en jämn kamp in i kaklet där båda två gång på gång imponerande starkt på juryn bestående av Tom SjöstedtMischa Billing och Tommy Myllymäki. Till slut kunde de dock tillkännage en vinnare av de två.

Nazuk Turdieva vinner Sveriges mästerkock 2023: "En sjukt värdig vinnare"
Foto: TV4.

Nazuk Turdieva vinner Sveriges mästerkock 2023: "En sjukt värdig vinnare"

När Tommy Myllymäki ropar ut att Nazuk Turdieva vinner Sveriges mästerkock är det knappast några sura miner från hennes motståndares sida. Tvärtom är Fanny väldigt glad för Nazuks skull:

– Det är helt okej att förlora mot Nazuk. Hon är en sån sjukt värdig vinnare. Jag känner mig ändå som en vinnare för vi har kämpat oss igenom det här tillsammans, säger Fanny när det blir klart att hon slutar upp som tvåa i tävlingen.

Juryn fyller på med att de nästan kan garantera att Fanny kommer jobba med mat i framtiden.

Avslutningsvis är det en lika tagen som lycklig Nazuk som skickar en sista hälsning till tittarna efter segern:

– Alla som har ett mål i livet och som strävar efter något, sluta aldrig tro på er själva för hoppet är det sista som lämnar en. Fortsätt tro på er själva så kommer ni att lyckas, säger Nazuk efter segern.

För oss tittares del är det bara att gratulera Nazuk till segern och berömma Fanny för ett väldigt starkt jobb. Nästa vecka börjar "Sveriges Mästerkock" VIP 2023 där stjärnkocken Marcus Samuelsson gör juryn sällskap.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL