Splittringar uppstår inom tjejernas lag efter duellen: “Hon ska ut!“

Splittringar uppstår inom tjejernas lag efter duellen: “Hon ska ut!“

  • TV4 Play
Uppdaterad 21 mars 2024 kl. 13:03 | Publicerad 20 mars 2024 kl. 19:03

Mötet mellan Ci och Desirée går inte som Lag nord har tänkt sig

I dagens avsnitt uppstår oroligheter efter immunitetstävlingen, när fler allianser skapas men alla deltagare inte är ärliga med sina avsikter.

I duellerna i dagens avsnitt möts Ci Lindström och Desirée Forsberg Fors respektive Pål Schakonat och Kemo Samateh för att kämpa mot varandra i en tävling där balans är viktigast. En totem-figur ska balanseras uppepå en pinne, som var tredje minut förlängs tills en av de två tävlarna tappar sin figur. Den som vinner får med sig ett halsband som ger immunitet om laget skulle hamna i ett ö-råd.

Kemo blir nervös när han får reda på uppgiften, då en balanstävling inte var något han hade förberett sig på. Pål, som fortfarande har en skada på sin ena hand (länka), känner sig väldigt nöjd med att uppgiften inte skulle handla om rå styrka.

– Jag tycker detta känns som en tävling jag skulle kunna vinna, som jag har en ärlig chans i. Den kommer vara fair, säger Pål.

Stillbild ur Robinson
Pål Schakonat och Kemo Samateh. Foto: TV4

Svajig duell för alla deltagare

På tjejernas sida uttrycker både Ci och Desirée stort självförtroende kring att kunna plocka hem vinsten idag. När tävlingen inleds börjar det dock snabbt svaja i pinnarna hos samtliga deltagare. Strax efter 10 minuter faller den första figuren – och det är Desirées. Hon får en kram av Ci, men är tydligt besviken på sig själv.

Pål, å andra sidan, oroade sig mest över att han skulle falla först av alla och är därmed väldigt nöjd över iallafall ha slagit tjejerna. Strax därefter faller dock också han och Kemo tar hem vinsten på herrsidan.

Stillbild ur Robinson
Foto: TV4

"Ett worst case scenario"

När deltagarna återvänder till sina stränder möts de av blandade reaktioner. I Lag syd verkar tävlingen ha gått som de flesta gissat och hoppats på – men i Lag nord ser det annorlunda ut. Majoriteten av laget verkar ha hoppats på Desirée och blir därmed väldigt besvikna när Ci återvänder med immunitetshalsbandet.

Flera i Lag nord verkar tycka att Ci har försökt styra och ställa lite för mycket. Olivia Lindegren förklarar för kameran att Ci var den som de planerade att rösta ut om det blev ö-råd, men när hon nu är immun kommer de istället behöva offra någon annan. Charlotta Hedlund håller med och kallar Cis vinst för ett "ett worst case scenario" för laget.

– Rakt ut sagt så är det ju henne vi vill ha ut, säger Charlotta.

Stillbild ur Robinson
Ci Lindström och Desirée Forsberg Fors. Foto: TV4

"Hon ska ut i vilket fall"

Ci verkar däremot ha insett att hennes vinst inte togs emot speciellt bra av laget, därför ger hon sig nu ut för att försöka få över folk på sin sida. Hon börjar förvånande nog med att försöka bonda med Desirée, som hon precis vunnit över i duellen. De börjar gadda ihop sig mot Simone Sjöström, som i förra avsnittet fick välja vilka två av hennes lagkamrater som skulle duellera.

Det Ci dock inte vet är att Desirée inte är den partner in crime som hon tror sig ha hittat. Desirée vet att hon har andra i laget som backar upp henne och planerar därför att utnyttja Cis tillit för egen vinning.

– Jag tror inte Ci kan lita på mig. Hon ska ut i vilket fall, så mig kvittar det om det blir nu eller sen, säger Desirée till kameran.

Robinson kan du se på söndagar klockan 21.00 och måndag-torsdag klockan 19.30 på TV4, eller när som helst i efterhand på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL