Deltagarna balanserar på plankan

Robinson: Deltagare vacklar i den ökända utmaningen – dags för plankan

  • TV4 Play
Uppdaterad kl. 20:12 | Publicerad 06 december 2023 kl. 20:12

Vinnaren av plankan går direkt till finalen

Innan den sista finaltävlingen reflekterar deltagarna på sin resa i "Robinson" och vad de har lärt sig. Sedan är det dags för den ökända utmaningen, plankan. För att vinna en plats till finalen måste deltagarna balansera på en planka som blir mindre och bli den sista som står kvar.

De fem deltagarna kvar i Robinson har bara en till finaltävling framför sig. Den ökända utmaningen plankan kommer att avgöra vem som går direkt till finalen. Trots en orolig morgon lyckades deltagarna, som nu bestod av Magnus Kannerbro, Pelle Lilja, Emilio Mio Vega, Franz Mateo och Emilia Persson, samla sig och tänka tillbaka på deras äventyr och vad de kommer ta med sig tillbaka.

Förutom all ny kunskap om att leva i det vilda har deltagarna även fått mycket självinsikt, till exempel Magnus som tänker ta vara på sina relationer bättre hemma i Sverige och Emilia som har fått ett bättre självförtroende efter att hon har bevisat för sig själv hur kapabel hon egentligen är.

Emilia Persson i Robinson lägret
Emilia tar med sig ett nytt självförtroende från tiden på Robinson. Foto: TV4.

Plankan – dags för den ökända Robinsontävlingen

Plankan är en utmaning som är känd i Robinson och flera deltagare såg fram emot att få delta endast för att kunna säga att de gjort det. Reglerna är enkla, deltagarna måste balansera på plankan som efter en tid blir mindre och mindre. Emilia vann gårdagens finaltävling och har en fördel i form av att den sista plankan kommer att vara en centimeter bredare för henne. Samtliga deltagare lyckas stå kvar när den första plankan tas bort men lite senare när den andra plankan försvinner tappar Magnus balansen.

Den tredje finaltävling är plankan
Deltagarna måste hålla balansen för att klara sig genom plankan. Foto: TV4.

Magnus Kannerbro ute ur Robinson 2023

Med det sagt förlorar Magnus Kannerbro tävlingen och åker ut ur Robinson. Men resten står kvar då det är den som står kvar längst som vinner den tredje finaltävlingen. I följd av Magnus faller Pelle av efter att ha förutsett att de två äldsta skulle ha mest problem med balansen. Emilio lyckas stå stadigt genom att gå in i sig själv och fokusera. Dessvärre tittar han ned i vattnet för att inte tappa fokus men blir då distraherad av fiskarna som simmar omkring och även han faller av plankan.

Kvar står då endast Emilia och Franz. Efter att ha balanserat i nästan två timmar börjar dock Franz att vingla kraftigt och även han tappar balansen. Emilia tar därmed segern och den första platsen i finalen. Franz är nu orolig att bli utröstad i det sista Örådet där de två sista finalisterna kommer att utses.

Följ “Robinson” hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL