KLART: Här är alla som tävlar i Fångarna på Fortet 2024

Premiär för Fångarna på Fortet – så var första avsnittet med Fröken Snusk

  • TV4 Play
Uppdaterad 21 mars 2024 kl. 11:03 | Publicerad 16 mars 2024 kl. 08:03

Nya lag ska försöka erövra det stenhårda Fort Boyard

Nu är det dags för säsongspremiär av "Fångarna på Fortet" 2024. Återigen är vi tillbaka på Fort Boyard där två lag ska kämpa för att klara av flest uppdrag och till sist få plocka hem sitt lags skattkista.

I premiäravsnittet för Fångarna på Fortet 2024 möter vi både nya och bekanta ansikten. Det har blivit dags för två helt nya lag att inta fortet för första gången i år. Programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin känner vi dock igen sen tidigare och som gåtställare uppe i tornet ser vi återigen Peter Stormare som Kapten Kaboom

I början av programmet verkar han dock vara upptagen med annat – när programledarna försöker blåsa igång den första tävlingen sitter Kaptenen på trappan och obrytt sörplar på sin drink istället. Efter att Agneta ringt upp honom för att påminna om att programmet faktiskt har börjat, så trycker han på sin röda knapp och kampen kan inledas.

Foto: TV4.

En imponerande blandning av deltagare

Under denna säsong kommer vi få se en salig blandning av deltagare försöka sig på fortets många uppdrag. Här kan du läsa Filmtopps kompletta lista över alla deltagare för 2024. I säsongspremiären träffar vi två lag som mestadels består av artister.

I Lag blå kan vi se Jonas Hallberg (Stylist), Fröken Snusk (Artist) och Theo Haraldsson (Artist och influencer). När laget kommer inspringande har alla tre på sig rosa rånarluvor, men när de ställer upp sig framför programledarna är det bara Fröken Snusk som behåller sin på. Lagledaren Jonas berättar att han nu har varit på fortet hela 12 gånger, men att han "aldrig haft ett sånt crazy lag som nu".

Foto: TV4.

I Lag röd ser vi Alexandra Pascalidou (Journalist och författare), Emil Henrohn (Artist och TikTok-kändis) och Carl Hedin (Proffsryttare). Lagledaren Alexandra har också varit på fortet förut, men hon beskriver sin upplevelse lite annorlunda.

– Jag var livrädd konstant, men jag utmanade mina rädslor och kom tillbaka som en starkare, men fegare människa, säger hon.

Tidiga bakslag för båda lagen i premiären

Säsongens första avsnitt visar sig få en skakig start hos båda lagen.

Emil Henrohn från Lag röd inleder med att ha stora problem med den klassiska brandkårs-cellen. Han virrar stressat runt i rummet och lyckas först inte hitta nyckeln, men efter en stund listar han ut vad han ska göra och tar sig vingligt upp på rullbandet. Dessvärre verkar Emil ha svårt att hålla sig på fötter och lyckas inte riktigt komma nångonstans, så efter några minuter kommer han ut med svansen mellan benen, tomhänt.

– Har du aldrig sett Fångarna på Fortet på TV? undrar Gunde Svan, som verkar riktigt förbryllad över den dåliga starten laget lyckats skaffa sig.

Foto: TV4.

Istället ser det ut som att Lag blå ska dra ifrån tack vare Fröken Snusks magiska insats i bankrånar-cellen. "Hon har ju säkert rånat en bank innan, kolla på henne!" utbrister Jonas Hallberg när Fröken tar sig in i bankvalvet på rekordtid. Det hela ser ut att gå galant ända tills hon råkar putta upp en valvdörr lite för långt. Detta gör att en av laserstrålarna i rummet aktiveras och hon blir inlåst. 

– Jävla laser... alltså det suger att det första som händer på fortet är att jag hamnar i finkan, säger Fröken Snusk

För att få reda på vilket lag som plockar hem segern i säsongens första avsnitt, se premiären på TV4 eller TV4 Play klockan 20.00 på lördag den 16 mars.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL