Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Premiär för dokumentärserien Tronen

Premiär för dokumentärserien Tronen – ny skildring av svenska kungahuset

  • TV4 Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 september 2023

Fokuserar på fyra särskilda moment

Får du inte nog av det svenska kungahuset? I dag är det premiär för den nya dokumentärserien "Tronen" på TV4 och TV4 Play.

Alldeles nyligen hyllades Prins Daniel med ett TV-sänt specialprogramSVT som uppmärksammade honom på hans femtioårsdag. Nu släpper TV4 dokumentärserien Tronen som skildrar den svenska monarkin och dess historiska arv. Störst fokus får den nuvarande kungen Carl XVI Gustaf som suttit på tronen i femtio år.

Premiär för dokumentärserien Tronen – ny skildring av svenska kungahuset
Foto: TV4.

Premiär för dokumentärserien Tronen

Samtidigt som SVT sänder Prins Daniel 50 år och deras nya serie Kungen och jag släpper nu TV4 deras satsning på temat, Tronen. Produktionen är en ny dokumentärserie som i fyra skildrar den svenska monarkin och dess historiska arv. Avsnitten innehåller historiska skildringar som varvas med unika samtal med medlemmar i kungafamiljen. Sveriges kung Carl XVI Gustaf är sedan en tid tillbaka den längst regerande monarken i Sverige och har i år suttit hela femtio år på tronen.

Tronen skildrar, och följer, framförallt Kungen genom fyra särskilda moment: Tronskiftet, Plikten och kärleken, För Sverige i tiden och Tronföljden. Det är en dokumentär som genom samtal och unika tillbakablickar visar den svenska monarkin på vad som beskrivs som ett helt nytt sätt.

Den alldeles nya serien "Tronen" består av sammanlagt fyra avsnitt. Det första finns att streama på TV4 Play och visas på TV4 i kväll klockan 21:00. 

NÄSTA ARTIKEL