Premiär för Den svenska Tinderbegragaren – här är kvinnornas berättelser

Premiär för Den svenska Tinderbegragaren – här är kvinnornas berättelser

  • TV4 Play
Moa  Andersson
12 oktober 2023 kl. 12:10

Kvinnan i Den svenska Tinderbedragaren: "Han upplevdes seriös, driven och trovärdig"

Ett antal svenska kvinnor svajpar höger och det blir en matchning direkt. Kvinnorna faller för mannens driv, charm och komplimanger. Men, en enkel svajp leder till ett erbjudande med förödande konsekvenser. I dag är det premiär för "Den svenska Tinderbedragaren" på TV4 Play och TV4.

I dag är det premiär för Den svenska Tinderbedragaren som är en ny dokumentärserie på TV4 och TV4 PlayAlexandra, Madelene, Amanda, Veronica, Emelie och ”Åsa” har en sak gemensamt, de upplever sig alla ha blivit bedragna av en och samma man. 

Efter att han byggt upp ett förtroende under en tid med kvinnorna genom sin charm och attraktiva livsstil kommer han med oemotståndliga erbjudan om anställningar, investeringar, partnerskap och andra effektiva klipp.

Premiär för Den svenska Tinderbegragaren – här är kvinnornas berättelser
Veronica. Foto: TV4.

Veronica berättar i Den svenska Tinderbedragaren: "Det kändes som att allt föll på plats"

Mannen är enligt kvinnorna svensk, i 30-års åldern, har tatueringar, gröna ögon, mörkblont hår och utger sig för att vara en kille som driver olika bolag med mycket pengar. Han har ett förflutet som kriminell och spelar ofta på känslor, empati och svindlar företag, vänner, familj och partners. 

– Det kändes som att allt föll på plats, det klev in en man i mitt liv som sa rätt saker, gjorde rätt saker och kom med det jag behövde där och då, förklarar företagaren Veronica från Falun. 

Hon berättar att mannen tryckte på alla de rätta knapparna samtidigt och att det blev väldigt känslosamt. Det var där och då hon kände att det kanske var hennes tur att träffa en person som tyckte om henne för den hon var. 

Premiär för Den svenska Tinderbegragaren – här är kvinnornas berättelser
Mannens meddelande till "Åsa". Foto: TV4.

"Upplevde honom som seriös, driven och trovärdig"

"Åsa" är en av kvinnorna som blivit svindlad av mannen, som efter en tid erbjöd henne arbete hos honom. De bestämde träff för arbetsintervju i Mirum Galleria i Norrköping. När hon parkerar bilen vid gallerian kände hon nervositeten stiga och att hon verkligen behövde göra bra ifrån sig på arbetsintervjun för att mannen skulle känna att han ville ha "Åsa" som en kollega. 

– Jag upplevde honom väldigt seriös, driven och trovärdig. Det kändes naturligt att sitta och prata med honom, menar "Åsa".

Senare samma kväll hör han av sig till "Åsa" och förklarar att det finns potential, att hon var en bra tjej och att hon gjorde bra ifrån sig på intervjun. "Åsa" berättar att mannen sa att "vi kör på dig", välkommen ombord. Ett lugn svepte över henne, att hon äntligen hade säkrat ett jobb. Men allt skulle snart visa sig vara en fasad.

Dokumentärserien "Den svenska Tinderbedragaren" har premiär i dag, den 12 oktober, på TV4 Play och TV4 med sändningsstart klockan 21.00.

NÄSTA ARTIKEL