Stora upproret från TV-arbetarna – fyra krav på cheferna

Han lurade kvinnorna – Den svenska Tinderbedragaren kommer till TV4

  • TV4 Play
Filmtopp
27 september 2023 kl. 08:09

"Förstört hela mitt liv"

De trodde att han älskade dem, sedan avslöjades sanningen. "Den svenska Tinderbedragaren" följer åtta kvinnor som inte bara fick sina hjärtan krossade utan också sina liv förstörda.

Den Svenska Tinderbedragaren är en ny dokumentärserie som följer åtta svenska kvinnors osannolika öde. Nästan alla har en sak gemensamt. De matchade med samma man på Tinder – sedan tog problemen fart.

– Det jag ångrar allra mest är att jag matchade med honom på Tinder, för det har förstört hela mitt liv, säger Amanda, en av de medverkande kvinnorna, i dokumentären.

Han lurade kvinnorna – Den svenska Tinderbedragaren kommer till TV4
Foto: TV4 Play

Flyttar in hos kvinnorna

Han beskriver sig själv som en framgångsrik affärsman, bär Rolexklocka och kör snabba bilar. Genom dejtingappen Tinder matchar flera svenska kvinnor med en man som nästan verkar för bra för att vara sann. En efter en inleder de ett förhållande med mannen – i vissa fall flyttar han till och med in hos dem. Mannen vinner snabbt deras ett förtroende, bland annat genom sin charm och sin attraktiva livsstil. Efter hand kommer erbjudanden om investeringar, partnerskap – och möjligheten till snabba klipp.

När kvinnorna övertalats, och tagit stora lån eller tömt sina sparkonton, blir mannen plötsligt oanträffbar. Han slutar att svara på deras meddelanden och samtal. Till slut går han helt under jorden. Då går det upp för dem att de har blivit lurade. Kvar står kvinnorna med krossade hjärtan och i vissa fall livslånga skulder. När en av dem börjar nysta i mannens bakgrund inser hon att hon inte är ensam. De är flera som blivit utsatta för samma man.

Dokumentärserie i tre delar

Den svenska Tinderbedragaren är en stark dokumentärserie i tre delar där de drabbade kvinnorna berättar om skammen över att ha blivit lurade – och söker svar från mannen de trodde att de älskade.

– Den svenska Tinderbedragaren är en drabbande dokumentärserie där åtta kvinnor, från olika delar av landet, modigt berättar sina historier. Det är en viktig serie om ett angeläget ämne, säger Karin Dofs, exekutiv producent TV4.

Medverkande i dokumentären:

  • Amanda, Norrköping
  • Veronica, Falun
  • Madelene, Falun
  • Alexandra, Uppsala
  • Sandra, Uppsala
  • Sandra, Kramfors
  • Emelie, Vansbro
  • ”Åsa”*, Norrköping

* Åsa heter egentligen någonting annat.

"Den svenska Tinderbedragaren" har premiär den 12 oktober på TV4 Play och TV4.

NÄSTA ARTIKEL