Pernilla Wiberg i Stjärnorna på slottet 2024: Din jävla fi**a!

Pernilla Wiberg i Stjärnorna på slottet 2024: "Din jävla fi**a!"

  • TV4 Play
Sofie Landgren
20 januari 2024 kl. 19:01

Öppnar upp sig om respektlösheten

Det har blivit dags för OS-medaljören Pernilla Wibergs dag i "Stjärnorna på slottet" 2024. Det blir ett starkt och känslosamt avsnitt där Pernilla bland annat berättar om hur media hanterade kollegan Ulrike Maiers dödsolycka.

Stjärnorna på slottet, Pernilla Wiberg
Pernilla Wiberg. Foto: SVT.

Veckans avsnitt av "Stjärnorna på slottet" 2024 väcker starka känslor

Det har blivit dags för OS-medaljören Pernilla Wiberg att stå i centrum i veckans avsnitt av Stjärnorna på slottetSVT. Det blir ett starkt avsnitt där Pernilla bland annat berättar om väninnans våldtäkt och hur den påverkat Pernillas relationer till män och medias hantering av kollegan Ulrike Maiers tragiska dödsolycka.

Stjärnorna på slottet 2024
Pernilla Wiberg. Foto: SVT.

Pernilla Wiberg berättar om medias respektlöshet

Den 29 januari 1994, vid en störtloppstävling i Garmisch-Partenkirchen, kraschade kollegan och konkurrenten Ulrike Maier in i en tidtagningsstolpe i 104 km/h. Hjälmen slets loss och hon bröt nacken och avled omedelbart, en händelse som satte hela sportvärlden ur balans. 

Efter denna tragiska olycka åkte världscupen till Sierra Nevada, Spanien där det hölls en minnesstund för att hylla Ulrike Maier.

– Det är massa media runt omkring och tar bilder på oss, för det här var ju en stor grej internationellt. Sen säger konferenciern att okej, nu har media fått sina bilder och nu ska tjejerna få sin stund för sig själva för att minnas sin kompis. Hela journalistkåren går utom två tidningar... Under den här stunden som ska vara vår för att hylla Ulrike Maiers minne står de där murvlarna och ska försöka få en bild när tårarna rinner och jag blir så arg. Jag kan inte koncentrera mig på att det här är en minnesstund. berättar Pernilla.

Journalisternas otroligt respektlösa agerande slutar dock inte den dagen utan eskalerar dagen efter när Pernilla gått i mål efter sitt genomåk.

– När jag kommer ner i målområdet så ser jag de här två fotograferna och jag vänder liksom ryggen åt dem så fort jag ser att de försöker ta en bild, och då hör jag "Din jävla fi**a!", och då brinner det till i mig och jag går tillbaka och skäller ut båda två efter noter, säger Pernilla.

Senare på kvällen samma dag knackade det på Pernillas hotellrum och hotellpersonalen räcker över en chokladask med en lapp där de båda fotograferna bad om ursäkt för deras agerande.

Missa inte Pernilla Wibergs dag i "Stjärnorna på slottet" 2024 på SVT och SVT Play lördag den 20 januari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL