Peder Karlsson ute ur Robinson – nu väntar Gränslandet

Peder Karlsson ute ur Robinson – nu väntar Gränslandet med Pelle Lilja

  • TV4 Play
Filmtopp
12 oktober 2023 kl. 21:10

Förlorade mot Sacarias i Örådet

Efter kvällens Öråd är Peder Karlsson ute ur "Robinson" 2023 höst. Nu väntar en tur till "Gränslandet" där bland annat Pelle Lilja väntar på stranden.

Robinson hösten 2023 börjar skörda sina offer. Under torsdagskvällen kan vi konstatera att ön är ett muskelknippe lättare. Ja, det är ingen mindre än alfahanen Peder Karlsson nu är ute ur programmet. Åtminstone för stunden. Snart väntar en tur till Gränslandet där han möter en annan stor Robinson-profil – Pelle Lilja – som var med och tävlade hösten 2022.

Peder Karlsson ute ur Robinson – nu väntar Gränslandet med Pelle Lilja
Peder Karlsson. Foto: TV4.

Peder Karlsson ute ur Robinson – nu väntar Gränslandet med Pelle Lilja

Under säsongens gång har vi fått se Peder Karlsson ta hög ton i sitt Lag Syd. Framför allt har han under tävlingar klivit fram för att diktera, vilket inte alltid har varit populärt inom gruppen. Därför kom det inte som en större överraskning att han nu får packa väskan och bege sig av mot Gränslandet. 

Peder Karlsson låg pyrt till redan innan Örådet men lyckades inte rädda sig själv i immunitetstävlingen, som gick ut på att balansera en kloss på huvudet samtidigt som man stod på en ställning. Peder gjorde det bra och kom näst bäst, men fick se sig besegrad av Tove Dalsryd som därmed vann sin första individuella tävling.

Under själva Örådet fick Peder, som han och många andra väntat sig, flest röster. Men även här skulle han få chansen att hålla sig kvar i tävlingen, detta efter att ha slagit hål på en urna som innehöll en duell. Han pekade då ut Sacarias Kiusalaas som sitt byte. De fick då möta varandra i duellen "Svärdet", där de ska stapla mynt mot undersidan av handtaget på ett svärd. Den som staplade flest utan att få högen att rösa blev Sacarias. Därmed kan vi meddela att Peder Karlsson är ute ur Robinson

Nu får Peder resa till Gränslandet där det finns en chans att slå sig tillbaka till huvudtävlingen. Men då måste han bland annat ta sig förbi en revanschsugen Pelle Lilja, som tvingades lämna Robinson hösten 2022 på grund av privata skäl. Det råder inga tvivel om att Peder och Pelle har liknande drag. Om de kommer att komma sams eller bli varandras ärkefiender återstår att se. Oavsett räknar vi med en spännande kamp i slaget om att ta sig tillbaka till den andra ön.

Du följer "Robinson" och "Gränslandet" på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL