TIPS: Nu kan du streama “Oxen“ – dansk kriminalserie

Oxen säsong 2 – ser lovande ut för en fortsättning

  • TV4 Play
Olivia Samuelsson
Uppdaterad 15 april 2024 kl. 13:04 | Publicerad 12 april 2024 kl. 09:04

Det ser ljust ut för en säsong 2 för den danska thrillerserien

För en månad sen kom den danska thrillerserien "Oxen" till TV4 med sin första säsong och Filmtopp undersöker redan nu hur det ser ut inför en säsong 2.

Den nya thrillerserien "Oxen" kretsar kring den danska krigsveteranen Niels Oxen, som lämnat det militära efter en traumatisk händelse. Men efter en rad mord upptäcker han vad som verkar vara en konspiration som sträcker sig högt upp i samhället. 

Serien är skapad av Jannik Johansen, Mai Brostrøm och Peter Thorsboe och är baserad på Jens Henrik Jensens bästsäljande böcker om krigsveteranen Oxen. I rollen som Oxen själv ser vi Jacob Lohmann

Oxen säsong 2 – ser ut som vi kan förvänta oss en fortsättning 

Det sjätte och sista avsnittet i serien slutar på ett sätt som öppnar upp inför en till säsong , vilket såklart får tittarna att ställa sig frågan: blir det en säsong 2? I nuläget har inte det danska TV2 gått ut med om det finns några planer på en fortsättning, men under en presskonferens i oktober sa seriens skapare att det helt beror på hur första säsongen mottas av tittarna.

Oxen hyllades när den hade premiär i Danmark och finns sedan i mars även att streama på TV4 Play i Sverige. Serien fick dessutom två nomineringar till årets Robert-gala, som är den danska motsvarigheten till Oscarsgalan. 

Under presskonferensen i oktober framgick det även att alla skådespelare var öppna inför en säsong 2, speciellt Jacob Lohmann som menar att det är "ett stort ja" från hans sida.

– Jag är väldigt intresserad av rollen och jag tror att det finns mer att hämta där och jag vill gärna följa honom, sa skådespelaren. 

Det ser med andra ord ljust ut för en fortsättning på den danska thrillerserien och nu återstår bara att vänta och se vad det danska TV2 säger.

Filmtopp håller dig uppdaterad kring statusen för en eventuell säsong 2 av "Oxen". 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL