TIPS: Nu kan du streama “Oxen“ – dansk kriminalserie

TIPS: Nu kan du streama “Oxen“ – dansk kriminalserie

  • TV4 Play
Eric Diedrichs
Uppdaterad kl. 15:03 | Publicerad 10 mars 2024 kl. 15:03

En spännande historia som hyllats i hemlandet

För alla oss som gillar danska kriminalserier finns det en ny godbit att sätta kniven i. "Oxen" på TV4 är dessutom rejält hyllad i hemlandet.

Få saker är lika tillfredsställande att ta del av som en riktig nagelbitare. Svenska, brittiska och danska kriminalserier är givetvis högt placerade på favoritlistan – i princip alltid lika spännande att ta del av.

För bara några veckor sedan kunde vi tipsa om att Nora Sand – flickorna på Englandsbåten fått Sverigepremiär på TV4 Play, nu kan vi meddelade att streamingtjänsten har fått ett danskt tillskott.

Nu kan du streama “Oxen“ – dansk kriminalserie

Sedan några dagar tillbaka har Oxen varit tillgänglig att streama på TV4 Play. Samtliga sex avsnitt släpptes på ett bräde, vilket innebär att vi alltså inte behöver plågas mellan de många spännande avsnittsfinalerna.

Oxen handlar om krigsveteranen Niels Oxen (Jacob Lohmann), som återvänder hem efter en traumatisk händelse. Snart upptäcker han en mörk konspiration som leder in i maktens korridorer.

Oxen
Foto: TV4

"Oxen" har hyllats i Danmark

Danskarna brukar stå för kvalitet och Oxen är inget undantag. I hemlandet var krimserien nominerad i kategorierna Bästa manliga huvudroll och Bästa kvinnliga biroll på årets "Robert"-gala, Danmarks motsvarighet till Oscarsgalan som kombinerar både film och TV.

Några priser blev det inte, men nomineringarna i sig talar för en viss kvalitetsnivå.

"Oxen" finns nu att streama på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL