Leif GW Persson tokig på koranbrännarna: "Vi kan bara glömma NATO"

Oron över – Leif GW Persson tillbaka i Nyhetsmorgon

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
04 oktober 2023 kl. 11:10

Har återtagit sin plats efter tre veckors frånvaro

I september väcktes det spekulationer om att Leif GW Persson var på väg bort från "Nyhetsmorgon" och TV4. Med kriminologen fullt tillbaka i rutan är oron över.

I samma veva som TV4 började varsla personal och stoppa produktioner saknades Leif GW Persson Nyhetsmorgon, programmet som han vanligtvis gästar ett par gånger i veckan. Men efter en tids uppehåll är han – till tittarnas stora lättnad – tillbaka på kanalen. Senast i dag dök han upp på sin stol för att diskutera kameraövervakning i samhället och mordet i Jordbro.

Oron över – Leif GW Persson tillbaka i Nyhetsmorgon
Foto: TV4.

Leif GW Persson tillbaka i Nyhetsmorgon

Det är inget snack om att gästspelet av den nu 78-årige Leif GW Persson är ett av de mest populära inslagen i Nyhetsmorgon. När han under den större delen av september månad saknades utan att TV4 hade kommunicerat ut någon förklaring, blev många därför oroliga över att han skulle vara nästa person att lämna kanalen

I perioden när TV4 stoppade program som TalangLet's Dance och Biggest Loser, lät de även flera av sina profiler i Nyhetsmorgon lämna bygget. Leif GW Persson fick då frågan av Svensk Damtidning om hur framtiden ser ut, varpå han svarade att han inte hade hört någonting. Däremot trodde han sig sitta säkert på grund av TV-tittarnas intresse: 

– Jag vet att jag är den på fyran som har högst tittarsiffror. Visst, vill de spara in rejält så. 

Vidare berättade Leif GW Persson att han tror sig bli kvar på kanalen tills dess att åldern tar honom och han tappar stinget: 

– Jag får för mig att de tänker behålla mig tills jag blir helt jävla obegriplig. Då åker jag ut naturligtvis, och det på goda grunder.

Brottsexperten syntes inte till på kanalen under hela tre veckors tid, men sedan förra veckan är Leif GW Persson fullt tillbaka i Nyhetsmorgon. Vad den långa pausen berodde på är inte känt – kanske behövde profilen slå sig ned med TV4 för att diskutera framtiden. Men något snack om att han skulle är det nog läge att tona ned.

På söndag förväntas vi se Persson i "Nyhetsmorgon" och kommentera de senaste händelserna i brottsvärlden.

NÄSTA ARTIKEL