Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Filmer och serier som bygger på Leif GW Perssons böcker

Leif GW inte med i Nyhetsmorgon – ryktas att han får lämna TV4

  • TV4 Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 september 2023

Profilen har saknats i rutan

Det har gått längre tid än vanligt sedan Leif GW Persson var med i "Nyhetsmorgon". Eftersom han inte dök upp under söndagens sändning börjar det nu ryktas om att han är på väg bort från TV4.

TV4:s tittare är vana vid att se den inbitne kriminologen Leif GW Persson sitta i Nyhetsmorgon på tisdagar och söndagar, men den här veckan har han lyst med sin frånvaro. Kanalen har redan fimpat profiler i programmet som en del av deras besparingsprogram. Är Persson näst på tur att få lämna huset? Det har vi ännu inte fått något besked om, men nu har spekulationerna på nätet börjat dra igång. 

Leif GW inte med i Nyhetsmorgon – ryktas att han får lämna TV4
Foto: TV4.

Leif GW inte med i Nyhetsmorgon – ryktas att han får lämna TV4

Den nu 78-årige Leif GW Perssons gästspel i Nyhetsmorgon är ett av programmets mest populära inslag. När han saknas utan vidare förklaring dras spekulationerna om att han ska lämna genast igång. I synnerhet då TV4 våghalsigt varslat mycket personal den senaste tiden, däribland de omtyckta profilerna Mikaela Laurén och "Naprapat-Jonas", samt satt stopp för stora tittarfavoriter som Let's DanceTalang och Biggest Loser.

I en intervju med Svensk Damtidning från tidigare i september månad får "GW" om han kommer att syna stöveln, eller om han blir fortsatt kvar. Han berättar då att han inte vet hur saker och ting ser ut. Däremot tror han sig sitta säkert, just för att han är så pass omtyckt bland tittarna: 

– Jag vet att jag är den på fyran som har högst tittarsiffror. Visst, vill de spara in rejält så, säger han till Svensk Damtidning.

Men om det är någon som ska få ut honom ur huset så menar han att det snarare är han själv, och hur åldern med tiden kan tänkas påverka de analyser han kallas in till programmet för att lägga fram: 

– Jag får för mig att de tänker behålla mig tills jag blir helt jävla obegriplig. Då åker jag ut naturligtvis, och det på goda grunder, säger han.

Men nu har Leif GW Persson likväl inte synts till i rutan så som vi förväntat oss. Om hans framtid är hotad så får vi säkerligen veta mer om saken inom kort. 

Filmtopp håller dig uppdaterad.

NÄSTA ARTIKEL