Nytt premiärdatum för Solsidan säsong 8 – kommer tidigare än väntat

Nytt premiärdatum för Solsidan säsong 8 – kommer tidigare än väntat

  • TV4 Play
Filmtopp
Uppdaterad 29 september 2023 kl. 06:09 | Publicerad 25 september 2023 kl. 12:09

Snart dags för nya avsnitt med Felix Herngren, Josephine Bornebusch och gänget

Tidigare har det förmodade premiärdatumet för "Solsidan" säsong 8 varit i oktober, men nu har TV4 presenterat ett nytt premiärdatum – åtminstone för användare av TV4 Play. Nya avsnitt med Felix Herngren, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg och de andra är bara dagar bort.

Det är snart dags för en ny säsong av Sveriges mest älskade komediserie, Solsidan. TV4 har tidigare rapporterat att den nya säsongen skulle ha premiär den 1 oktober, men nu bekräftar de ett nytt premiärdatum för Solsidan säsong 8.

Petter Stordalen sågar sig själv i Solsidan: "Någon skådespelare blir jag aldrig". Foto: Screenshot från Petter Stordalens Instagram.
Foto: TV4.

Nytt premiärdatum för Solsidan säsong 8 – kommer tidigare än väntat

I dag har TV4 avslöjat att det blir premiär för den nya säsongen av komediserien aningen tidigare än väntat. Säsongspremiären kommer nu att ske på TV4 Play den 29 september – för dem med Plus-abonnemang.

Den som vill titta linjärt får vänta aningen längre. På TV4-kanalen kommer den första avsnitt söndagen den 15 oktober.

Detta väntar i Solsidan säsong 8

I den nya säsongen, som består av totalt 10 avsnitt, kan vi bland annat vänta oss att se Fredde (Johan Rheborg) hantera en orolig omvärld genom att bygga ett premium safe room och Mickan (Josephine Bornebusch) undrar var åren tagit vägen och om hon varit en bra mamma. Felix Herngren återvänder till registolen samt rollen som Alex, som gör sitt bästa för att hitta sin plats i varannan vecka-livet efter uppbrottet med exfrun Anna (Mia Skäringer). Vi återser även Ove Sundberg (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederbladh) som startar en friskola. Säsongen får dessutom gästbesök av bland annat komikern och tv-profilen Johanna Nordström och hotellkungen Petter Stordalen.

För regi står, utöver Felix Herngren, även Emma Bucht, Henrik Schyffert, och Eddie Åhgren.

Adrian Boberg och Erik Hultkvist är huvudmanusförfattare och Aida Wondimu medförfattare. Producent är Sandra Sohlman, exekutiv producent på FLX är Jessica Ericstam, exekutiv producent på Jarowskij är Emma Hägglund och exekutiv producent på TV4 är Jon Mankell. Dramachef på TV4 är Piodor Gustafsson.

Serien samproduceras av FLX och Jarowskij för TV4 och kommer att sändas i tio avsnitt med säsongspremiär 29 september på TV4 Play för alla med Plus. Nya avsnitt varje vecka. Säsongspremiär på TV4-kanalen söndag 15 oktober.

NÄSTA ARTIKEL