Henrik Dorsin i Solsidan – pinsammaste stunderna med Ove Sundberg

Ove Sundbergs pinsammaste stunder i Solsidan – Henrik Dorsins ikoniska roll

Filmtopp
26 september 2023 kl. 12:09

Vi hyllar en av svensk TV-historias mest underbara karaktärer

"Solsidan" kommer snart tillbaka med en ny säsong och Ove Sundberg (legendariskt spelad av Henrik Dorsin) ser återigen ut att bjuda oss på ikoniska ögonblick. För att ladda upp inför de nya upptågen blickar vi tillbaka på Ove Sundbergs pinsammaste stunder i serien.

Tjenare, mannen! Det är dags för Solsidan att återvända till de svenska hemmen med en ny säsong – den 29 september smäller det för TV4 Play Plus-kunder och den 15 oktober på kanalen TV4. Vi är givetvis hopplöst taggade, för vem älskar inte att ta del av det glassiga (läs kaotiska) livet på Solsidan?

Egentligen är väl "underbar" det sista adjektivet att beskriva Ove Sundberg. Likväl är det precis vad denna envisa, outhärdliga snåljåp är. Därför förtjänar han också en egen video med några av hans mest pinsamma stunder.

Här är Ove Sundbergs pinsammaste stunder i Solsidan – Henrik Dorsin glänser i sin ikoniska roll

"Sosseknappen", "Bajsmackan" och "Tvättlånet" är alla anledningar till att vi både hatar och älskar Solsidans snålaste miljonär. Men trots att han är den personen som får ett helt fikarum att krokna så fort han gör entré, så finns det ett stort hjärta och någonting älskvärt därinne.

Vi får till och med krypa korset och erkänna att Ove Sundberg kan utföra hjältedåd, som när han hjälper Anna att föda sitt barn. Men några sådana ljusa stunder ska vi inte få ta del av i dag. Istället minns vi tillbaka på den snikne Ove som ingen, kort och gott, står ut med.

Även i den nya, åttonde säsongen av Solsidan kommer vi att få avnjuta nya pinsamma, frustrerande, underbara ögonblick med Ove Sundberg. TV4 har exempelvis släppt ett klipp där vi får se att Ove och Anette (Malin Cederbladh) har köpt ett hus med extremt behov av renovering och de skriver också i ett pressmeddelandet att paret startar en friskola. Det kan ju inte gå annat än fel, eller?

Missa inte "Solsidan" säsong 8 på TV4 Play och TV4 med premiär 29 september/15 oktober.

NÄSTA ARTIKEL