Nu börjar fredagsfinalerna i Idol – här är favoriten att vinna alltihopa

Nu börjar fredagsfinalerna i Idol – här är favoriten att vinna alltihopa

  • TV4 Play
Filmtopp
06 oktober 2023 kl. 15:10

Nu börjar spänningen i "Idol" 2023 på allvar!

I kväll drar fredagsfinalerna i "Idol" 2023 äntligen igång. Av de tolv tävlande finns det en som sticker ut som favorit att vinna hela tävlingen.

Förra veckan tog den långa audition-vändan över. Idoljuryn bestående av Alexander KronlundKishti TomitaAlexander Kronlund och Anders Bagge har efter många om och men valt fram sin tolva att tävla vidare in i fredagsfinalerna på TV4. Man kan tycka att det är något tidigt att redan spekulera i vem som kommer att gå längst och bli utsedd till årets final, men faktum är att oddsen är här. 

Nu börjar fredagsfinalerna i Idol – här är favoriten att vinna alltihopa
Foto: Jakob Dahlström / TV4.

Nu börjar fredagsfinalerna i Idol – här är favoriten att vinna alltihopa

Missförstå oss rätt: bland de tävlande finns det flera tänkbara vinnare. Men inför finalerna finns det ett namn som letar sig högst fram på experternas oddslistor. Det rör sig om Isak Uddström, 19-åringen från Piteå. Även om han fick ge lite extra på slutet för att kvalificera sig vidare har han lyckats övertyga juryn med sina prestationer. Under programmet har vi  bland annat hört honom sjunga Veronica MaggioMåndagsbarn och Melissa HornParklands

Uddström har en historik med tävlingar på TV, för flera år sedan var han med och sjöng i Talang och imponerade på juryn. Snart kan han dock komma att gå hela vägen i ett tävlingsprogram. 

Ja, oddssättarna ger Isak Uddström allra bäst chans att vinna Idol 2023 med 2,50 i odds. Efter honom hittar vi Antranik Khantarashian och Jordan Rawling på delad andraplats (3,50 i odds). Därefter följer det ett betydligt längre hack ned till nästa tänkbara vinnare – Olivia Aliotti och Emil Eriksson ges båda två åtta gånger pengarna enligt flera oddssättare.

Fredrik Strand som krossade Anders Bagge hittar vi kanske förvånansvärt långt ned på listan med 25,00 i odds. Kanske kommer han att stärka sina aktier under de inledande finalomgångarna.

Här är alla som tävlar i fredagsfinalerna av Idol 2023

Antranik Khantarashian, 19, Södertälje

Aus Ayob, 28, Jönköping

Cimberly Wanyonyi, 18, Skellefteå

Emil Eriksson, 21, Stockholm

Fredrik Strand, 24, Llanca (Spanien)

Isak Uddström, 19, Piteå

Jordan Rawling, Belfast/Stockholm

Louisa Hoxha, 16, Uppsala

Olivia Aliotti, 16, Stockholm

Saga Ludvigsson, 17, Örby

Simon Näslund, 23, Stockholm/Husqvarna

Tilda Vodusek, 18, Umeå

"Idol" 2023 sänds på TV4 och TV4 Play fredagar klockan 20:00.

 

NÄSTA ARTIKEL