Succé i Idolpremiären – Fredrik från Spanien fullständigt golvar juryn

Här krossas Anders Bagge i premiären: "Bästa sedan jag kom till Idol"

Filmtopp
28 augusti 2023 kl. 20:25

Jurymedlemmen saknar ord efter Fredriks framträdande

Nu har Idol Sverige 2023 premiär på TV4, och för vissa deltagare blir det genast succé. En av de som sticker ut extra är Fredrik Strand från Spanien som fullständigt golvar juryn med sin sång.

Nu har Idol 2023 äntligen gått av stapeln med sin auditionturné som tar avstamp i centrala Stockholm. På gott och ont är det flera ansökande som genast gör starka intryck på juryn bestående av Anders Bagge, Kishti Tomita, Alexander Kronlund och Katia Mosally. Bland de som gör ett enormt positivt nedslag på auditionscenen är 24-årige Fredrik strand som till vardags bor i Spanien. Särskilt tagen av hans prestation blir Bagge som vädjar till honom att aldrig lämna dem.

Här krossas Anders Bagge i premiären: "Bästa sedan jag kom till Idol"
Anders Bagge kallar Fredrik Strands audition för det bästa momentet under hans tid som Idoljury. Foto: TV4.

Här krossas Anders Bagge i premiären: "Bästa sedan jag kom till Idol"

När Fredrik Strand anländer till Stockholm för att genomföra sin audition tas han emot av den tidigare vinnaren Chris Kläfford som den här säsongen agerar coach. Efter att de bekantat sig med är det dags att även hälsa på juryn. Han presenterar då valet av låt: O Sole mio, en neapolitansk sång från sent 1800-tal som framförts av många giganter genom åren, däribland Luciano Pavarotti och Frank Sinatra

När Fredrik Strand slår sig ned vid pianot och börjar sjunga greppar han juryn redan med första tonen. Men det dröjer inte lång tid innan han stannar upp och drar iväg ett operavrål som inte bara suger in hela rummet, utan också får kvartetten framför honom att närmast implodera. Härifrån träffar Fredrik rätt på samtliga prickar när han visar upp sitt sångregister, och senare även gör ett medley där O Sole Mio går över till Tusen bitar av Björn Afzelius.

Ta en titt på när Fredrik Strand kör över Anders Bagge och övriga juryn med sin version av "O Sole Mio". Hela avsnittet går att streama på TV4 Play

Idoljuryns ord till Fredrik Strand efter audition

Ja, det är en omkullkastad jury som efteråt ska samla sina intryck av vad de precis bevittnat, och det är märkbart att de har svårt att hitta orden som kan summera det hela.

– Fy fan, var kom du ifrån?! Du får aldrig åka härifrån igen. Lägg av, säger en golvad Anders Bagge som måste ställa sig upp och hämta luft.

– Det här är ett solklart ja från oss alla, säger Katia Mosally till Fredrik innan Kishti Tomita dansar bort till honom med en guldbiljett i handen.

Alexander Kronlund säger kort och gott "Madre mia" innan han handfallen lutar sig tillbaka på sin stol.

– Det här är det bästa momentet i Idol sedan jag kom hit. Fy fan vilken upplevelse, säger Anders Bagge avslutningsvis innan han kramar om Fredrik.

Har du missat kvällens sändning? Då finns det första avsnittet av "Idol" Sverige 2023 att streama på TV4 Play. I nästa avsnitt tågar programmet vidare till Göteborg för nästa del av sin auditionturné.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL