Marko & Irma säsong 2 – detta vet vi

Marko & Irma återvänder till Finland: ”Helvetti, ska vi flyga?!”

  • TV4 Play
12 mars 2024 kl. 08:03

Stora känslor bubblar upp när duon besöker Irmas hemstad

Denna vecka har Marko bestämt sig för att ta med sin mamma tillbaka till Finland, för att bland annat besöka hennes barndomsstad Lahtis. Irma blir genast väldigt taggad, tills hon får höra att dem ska flyga till Finland istället för att ta båten.

I veckans avsnitt av Marko & Irma berättar Irma att hon ogillar flygplan eftersom hon är höjdrädd och tycker att det låter för mycket. Trots att hon ser fram emot att vara i Finland så är hon därmed väldigt nervös över färdmedlet som ska ta dem dit. Marko försäkrar henne om att det kommer gå bra och att det inte är någon fara, men då boxar hon honom på axeln och muttrar surt "håll käften". 

– Jag bajsar på mig nu, snart, utbrister hon när de går mot flygplanet.

Ett kärt återseende av Helsingfors i ”Marko & Irma”

Efter att ha landat helskinnade turistar de runt i Helsingfors en stund och nu är Irma på ett helt annat humör. Hon berättar förtjust att hon inte varit där på flera år, medan de går runt i stan och pekar på gamla byggnader som väcker minnen.

Flera gånger blir dem stannade av glada fans som vill ta bilder, till Irmas stora lycka och förvåning. Hon förklarar att det är första gången i hennes liv som folk faktiskt verkar lägga märker till henne. 

– Jag visste inte att jag var en sån kändis i Finland också, säger hon med ett brett leende.

Foto: TV4.

Stal en brandbil – två gånger

Marko berättar att han inte varit i Lahtis på länge, även om han var där varje sommar som barn. De traskar runt i stan för att kolla på husen där Irma bott som liten och det blir väldigt känslosamt när hon börjar prata om sin uppväxt. Hon trivdes inte i skolan och hennes föräldrar drack mycket. Vissa kvällar rymde hon iväg till sin syster för att slippa höra sina föräldrars bråk.

Innan de beger sig tillbaka till flygplatsen bestämmer de sig för att besöka kyrkogården där Irmas pappa och bror ligger begravna. Irma tycker att det känns bra att få lämna lite blommor och visa att hon inte glömt bort dem. När Marko börjar prata om sin morbror Ismo skiner Irma genast upp i gladare miner. Vid ett tillfälle ska Ismo ha hoppat ut barfota från balkongen, för att polisen knackade på dörren. Irma fyller i att han också stulit en brandbil, två gånger, och åkte runt med den inne i stan tills polisen kom.

– Det är skönt, för ibland undrar jag hur jag kunde bli så här skev, men det ligger alltså i släkten, skrattar Marko.

"Marko & Irma" sänds på tisdagar klockan 20:00 i TV4 och TV4 Play

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL