Irma hittade sin mor död i sängen: ”Jag försökte väcka henne”

Irma hittade sin mor död i sängen: ”Jag försökte väcka henne”

  • TV4 Play
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 19:03 | Publicerad 05 mars 2024 kl. 19:03

Öppnar upp sig i "Marko & Irma"

Det har blivit dags för den efterlängtade premiären av "Marko & Irma" 2024 i TV4 och under säsongens första avsnitt blir det extra känslosamt när både Irma och Marko öppnar upp sig om den tragiska upptäckten.

Irma i säsongspremiären av Marko och Irma 2024
Irma. Foto: TV4.

Irma hittade sin mamma död i sängen

Det har blivit dags för den andra säsongen av tittarsuccén Marko & IrmaTV4 och den här gången är det Irmas tomt som står på agendan. Under premiäravsnittet stannar Irma och Marko till vid en säng som står i ett av de gamla husen på tomten, en säng som visar sig ha en tyngre historia än vad man kunnat ana.

– När jag bodde i Orminge, min mamma bodde ganska nära, som grannar, och jag hittade min mamma död i den sängen. Det var ganska hemskt. Min bror Marko ringde till mig på morgonen "Irma, mamma svarar inte i telefon". Och jag har nyckeln till henne så jag öppnar dörren och ropar "mamma, mamma, mamma", och sen när jag såg att hon ligger i sängen, och hade försökt att ta av sig sina strumpor, det var bara en strumpa på ena foten, inte på andra, då försökte jag väcka henne. Det var sen jag fattade att nej, hon är död, förklarar Irma för produktionen.

Marko i premiären av Marko & Irma 2024
Marko: Foto: TV4.

Marko tog beskedet hårt

Marko spenderade mycket tid hos sin mormor som barn. Redan som 10-åring tog han tunnelbanan för att ta sig hem till henne i Alby. Där tittade de på TV tillsammans och åt pannkakor, en trygg plats där han kunde komma ifrån kaoset hemma för en stund. När det plötsliga beskedet om mormoderns bortgång kom var Marko i Finland.

– Det här var 97 när jag låg inne i lumpen i Finland och då ringde det på kaptens telefon, och då var det min syrra för morsan kunde inte prata då, hon var så sorgsen. Så min syrra sa att mormor har gått bort. Det blev jävligt jobbigt. Jag minns att jag sprang rakt ut i skogen bara och sparkade på ett träd, och jag bara grät, säger Marko samtidigt som tårarna strömmar längst hans kind.

Hör hela den gripande historian i premiäravsnittet av "Marko & Irma" den 5 mars i TV4 och på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL