Topplistan i Så mycket bättre – här är låtarna med flest streams

Mapeis politiska kupp i Så mycket bättre: ”Det mördas oskyldiga människor”

  • TV4 Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 18 december 2023 kl. 10:12 | Publicerad 16 december 2023 kl. 21:12

Tar upp problematiken med unga kriminella

Det är dags för säsongsavslutningen av "Så mycket bättre" 2023 i TV4 och under kvällens sista avsnitt framför Mapei sin låt "Kriminellt att vara jag" baserad på Ellen Krauss låt "Criminal to Love". Med låten vill Mapei upplysa om problematiken med gängkriminaliteten i Sverige.

Mapei i Så Mycket bättre 2023 på TV4
Mapei. Foto: TV4.

Mapeis politiska kupp i säsongsavslutningen av Så mycket bättre 2023

Det har blivit dags för det folkkära programmet Så mycket bättre att gå i mål i TV4. I säsongens sista avsnitt väljer sångerskan och låtskrivaren Mapei att förvalta sin sista tid i programmet genom att framföra en låt med ett politiskt budskap som ligger henne varmt om hjärtat, en låt som tar upp problematiken med gängkriminaliteten som råder i Sverige.

Mapei i så mycket bättre 2023
Mapei. Foto: TV4.

"Det mördas oskyldiga människor"

Mapei har under säsongens sista avsnitt valt att tolka Ellen Krauss låt Criminal to Love som handlar om olycklig kärlek, men istället för att spinna vidare på formatet kärlek valde hon att ta ut ordet "criminal" och göra om låten till ett politiskt ställningstagande gällande gängkriminaliteten i Sverige.

– Jag landade i den här låten för att ordet "kriminell" kom upp. När jag hörde ordet kriminell så tänkte jag på det som händer i Sverige just nu med skjutningar, sprängningar, unga som faller dit, hamnar i gäng och sen så mördas oskyldiga människor, och sen så blir det splittring. Det blir "vi och dom". Där jag har vuxit upp kan många hamna i det här och det är ett stort samhällsproblem och hur ska vi göra? Jag blir bara frustrerad att man läser i tidningen varje dag om en skjutning, förklarar Mapei under programmet.

Låten heter Kriminellt att vara jag och är en fiktiv berättelse om en person som hamnat snett i livet. 

– Med den här låten vill jag väcka en tanke och förena folk mer. Det känns jättefint att få sjunga den, säger Mapei innan hon går upp på scenen.

Mapeis framträdande av Kriminellt att vara jag väcker starka känslor bland de andra deltagarna som blir näst intill mållösa samtidigt som tårar rinner längs deras kinder.

Missa inte säsongsavslutningen av "Så mycket bättre" 2023 på TV4 Play med premiär lördag den 16 december. Besök Realitytopp för det senaste om tv och reality.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL