Renées Brygga affischbild

Joakim Lundell öppnar upp om den tuffa barndomen i Renées Brygga

  • TV4 Play
30 januari 2024 kl. 19:01

Fick ångest av tanke på att komma till bryggan

Thomas Ravelli tar med sig ett fotbollsspel till bryggan åt Renée och de andra gästerna, Nikki Amini och Joakim Lundell. Nikki bjuder gänget på persiska godsaker medan Joakim delar med sig av sin tuffa barndom. Renée lyckas som vanligt ge gästerna passande uppgifter under deras samtal som får dem att öppna upp ännu mer.

Renée Nyberg och hunden Charlie får tre nya gäster på bryggan i form av tidigare fotbollsspelaren Thomas Ravelli, en tidigare jurymedlem från Idol, Nikki Amini och youtubern Joakim “Jocke” Lundell. Thomas rykte om att vara en go' gubbe visar sig snabbt att vara sant när han anländer till båten med ett uppblåsbart fotbollsspel och en säck full med fotbollar.

Spelet är dock så stort att det får ta en egen båt in till bryggan. Men gubbe behöver man inte vara för att ta med sig överraskningar – som Nikki visade när hon bjöd på en hel bricka full med persiska fikabröd när de väl anlänt till bryggan.

Thomas Ravelli tar med sig fotbollsspel till Renées Brygga
Fotbollsspelet fick han lämna över när Thomas klättrade ombord. Foto: TV4 Play.

Social ångest och att tona ned sig själv framför kameran

När de sitter och provar på allt Nikki hade med sig börjar Jocke att öppna upp. Han berättar att han trots sitt yrke inte känner sig bekväm vid sociala interaktioner, och att han till och med fick dödsångest bara från att tänka på att komma till bryggan. Thomas berättar att även han kan bli trött på sociala situationer men när han hamnar framför en kamera sätts något på som ger honom energi.

Renée påpekar att som Thomas är även Nikki väldigt utåtriktad. På frågan om de någonsin har ombetts att tona ned svarar Nikki att det har skett flera gånger, även under arbetslivet. Från chefer har hon fått höra att hon borde tona ned sig och till och med fått kommentarer om att använda mindre kajal för att framstå som mer inbjudande.

Jocke får para ihop strumpor på Renées Brygga
Renée gav Jocke strumpor att para ihop medan de pratade. Foto: TV4 Play.

Jocke vill vara en bättre förälder till sina egna barn

När Renée senare under dagen har en ensam stund med Jocke fortsätter de att prata om sociala interaktioner. Jocke är inte jättebekväm med stark ögonkontakt så Renée fixade ihop en syssla för honom medan de pratar, att para ihop strumpor. Hon ber honom också att ta av sig solglasögonen han har haft på hela dagen. De fortsätter sedan att prata om Jockes förflutna.

Han berättar att han inte hade den bästa uppväxten då hans mamma var missbrukare. Han hade nattskräck till sen ålder då mamman visade olämpliga läskiga filmer för honom och under en tid stoppades hans mentala utveckling.

Lyckligtvis fick Jocke med tiden hjälp av andra vuxna i hans liv, som hans mor-föräldrar. Efter mycket inre läkande är han heller inte längre arg på sin mamma. Och för att inte göra liknande misstag ser han nu till att ha en öppen och nära relation med sina egna barn som är hans stora livsglädje idag.

Följ “Renées Brygga” på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL