Ingen Sommar med Ernst 2024 – därför saknas programmet i TV-tablån

Ingen ”Sommar med Ernst” 2024 – därför saknas stjärnan i TV-tablån

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
14 juni 2024 kl. 12:00

TV4 förklarar varför tittarfavoriten uteblir

Tittarna är vana vid att se Ernst Kirchsteiger i rutan över när det vankas långledigt, men i år syns ingen "Sommar med Ernst" till i TV-tablån.

Få svenska TV-profiler är lika folkkära som Ernst Kirchsteiger, den 66-årige mångsysslaren. I över tjugo års tid har han drivit olika former av TV-program där flera av dem varit omåttligt populära. Bland favoriterna finns fjolårets lyckade satsning Hemma med Ernst men också Jul med Ernst och, förstås, Sommar med Ernst.

Många hade sett fram emot att få bänka sig framför TV:n under sommarledigheten för att ta del av nya avsnitt av Sommar med Ernst TV4, men så blir det alltså inte det här året har vi fått veta.

Ingen ”Sommar med Ernst” 2024 – därför saknas stjärnan i TV-tablån
Foto: TV4.

Därför blir det ingen "Sommar med Ernst" 2024

I höstas syntes Ernst Kirchsteiger till för fullt i rutan, först med Hemma med Ernst som sedan följdes upp med Jul med Ernst. Så hur kommer det sig att vi inte får ta del av Sommar med Ernst i år? Tidigare har Kirchsteiger tagit en paus från att göra TV, men så är inte fallet den här gången.

Tidningen Femina har varit i kontakt med TV4 gällande saken och bett dem förklara läget. Kanalen ger dem då följande svar: 

– Nytt innehåll med Ernst spelas in just nu, men kommer sändas längre fram. Det ser vi fram mot att berätta mer om.

Vad som specifikt menas med "nytt innehåll" får vi vänta och se, men det behöver ju nödvändigtvis inte handla om en ny säsong av just Sommar med Ernst. Kanske är det ett helt nytt inredningsprogram som snart ska introduceras?

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som sker runt Ernst Kirchsteigers älskade program.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL