Premiär för Hemma med Ernst – så var första avsnittet

Ernst Kirchsteiger öppnar upp – därför behövde han en paus från TV

  • TV4 Play
Filmtopp
27 september 2023 kl. 17:09

"Jag har förnyat mitt löfte"

Med det nya programmet "Hemma med Ernst" är hemmafixaren och TV-profilen Ernst Kirchsteiger tillbaka i rutan. I en intervju med Aftonbladet berättar han varför pausen behövdes.

TV-tittarna var länge vana vid att se Ernst Kirchsteiger bygga och renovera i TV, men den senaste tiden har han lyst med sin frånvaro. När han nu kommer tillbaka med det helt nya programmet Hemma med Ernst gör han det som en förändrad man. Programledaren berättar för Aftonbladet att han inte bara kommer att hålla ett lugnare tempo, han har även hittat stor ärlighet och glädje i det han gör. 

Ernst Kirchsteiger öppnar upp – därför behövde han en paus från TV
Foto: Brand New Content / TV4.

Ernst Kirchsteiger öppnar upp – därför behövde han en paus från TV

Det var förra sommaren som Ernst Kirschsteiger meddelade att han behövde en paus från att göra TV. Då för att umgås mer med vänner och familj än vad han tidigare gjort. Men det verkar som att det kanske låg ännu mer i anledningen bakom pausen, som har gjort att han hittat ny energi i livet. 

– Jag är 65 år och förmögen att ta kloka beslut både på grund av min livserfarenhet men också att det intresserar mig att vara lite reflekterande i livet, säger han till Aftonbladet och menar att han nu gör program bara för att han verkligen har valt att göra det. Utan den press och stress som kan komma med att göra något för att man måste.

– Det är nästan som när vissa människor gifter om sig. De gifter sig en gång och förnyar sig med sina löften. Det är lite så jag känner att jag har gjort i det här. Jag har förnyat mitt löfte i att jag tycker att det här är vansinnigt kul att göra, fortsätter han.

Ja, det verkar bara ha gjort Ernst gott att rota i sig själv och vänta på att den innerliga glädjen i att göra TV ska komma tillbaka. 

”Hemma med Ernst” hade premiär i går, den 26 september, på TV4 och på TV4 play.

NÄSTA ARTIKEL