Starka scener i Robinson – deltagare svimmar och fortsätter kämpa

Här svimmar Robinson-deltagaren – och fortsätter ändå kämpa

  • TV4 Play
03 oktober 2023 kl. 15:10

Starka scener tidigt in på den nya Robinson-säsongen

Efter att ha svimmat i premiären av "Robinson" 2023 fortsätter Deisi Da Silva Rudén att kämpa i en tuff tävling, då mot Therese Tang. Vidare får båda lagen med sig nya medlemmar tillbaka till lägret. Likaså får de veta att den första Robinsontävlingen är på gång att starta.

Artikeln innehåller inga tävlingsresultat ur dagens (3 oktober) avsnitt av "Robinson" 2023.

Den nya säsongen av TV4:s älskade tävlingsprogram gör nog ingen besviken så här långt. Det första avsnittet öppnade chockerande med att Tove Dalsryd svek sitt Lag Syd för att ta en immunitet och rädda sig själv istället för att kämpa med dem. Senare i avsnittet fick vi se flera av deltagarna möta varandra i en tuff en-mot-en-duell där de kör dragkamp med livboj i vattnet. Då gick en slutkörd Deisi Da Silva Rudén och lade sig på stranden där det såg ut som att hon svimmar, detta efter en tuff kamp mot Ylwa Lidén.

Här svimmar Robinson-deltagaren – och fortsätter ändå kämpa
Therese och Deisi gör sig redo att kasta sig i vattnet för en duell. Foto: TV4.

I dagens avsnitt fortsätter de starka scenerna. Deisi väljer att kämpa vidare, kort efter att hon satts åt sidan. Hon möter då Therese Tang i vad som blir en tuff kamp det med. Deltagarna är fulla av beundran över Deisis mentalitet, att hon går en till rond efter att hon bara minuter innan varit helt utslagen. Vem av de två som vinner kampen kan du nu se på TV4 Play, eller senare i kväll på TV4.

Nya medlemmar presenteras

Lag Nords Franz Mateo och Lag Syds Peder Karlsson har blivit utvalda som sitt lags kandidater under förhandlingen på Entalula. Det som de ska förhandla om är de tre nya deltagarna Pernilla Hägglund, Johan Gärtner och Sara Mölldal. Peder som känner att Lag Syd endast kan mätta en mun till dras genast till Sara under deras introduktion. Som spralligt energiknippe tror Peder att Sara skulle passa in bra i laget. 

Alla verkar bli nöjda efter förhandlingen. Franz ville från början ha två av de nya deltagarna och han valde Pernilla och Johan. Vilket gjorde Sara till en medlem av Lag Syd, helt enligt Peders önskningar. Lag Nord var inte helt säker på Franz val av att välja två nya medlemmar som de nu behöver dela mat med, men tonen går snabbt upp när friluftskillen Johan visar vad han går för. Efter att ha förlorat tändstiftet i en tidigare tävling har Lag Nord varit utan eld upp tills nu, men Johan bevisar hur värdefull han är som lagmedlem när han både gör upp en eld och fångar fisk åt hela gruppen på samma dag. 

Johan gör upp eld för Lag Nord
Johan kommer till Lag Syd som en hjälte när han gör upp deras första eld. Foto: TV4.

Hos Lag Syd verkar det gå bra för den sociala Sara som genast försöker vara vän med alla. Den enda som är lite tveksam mot på Peders val av Sara istället för den naturkunniga Johan är Sacarias Kiusalaas. Han känner att om de var tvungna att dela mat med en till deltagare kunde det ha varit någon som hade gjort större nytta i lägret.

Det första Örådet närmar sig

Samtidigt som de håller på att lära känna sina nya medlemmar får Lag Nord och Lag Syd ett nytt brev. Det meddelar att det är dags för den första Robinsontävlingen. Lagen kommer att tävla mot varandra och denna gång kommer det förlorande laget att behöva rösta ut en medlem i säsongens första Öråd. 

Följ “Robinson” hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL