Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Här skjuter Peter Stormare en papegoja i premiären av Fångarna på fortet

Här skjuter Peter Stormare en papegoja i premiären av Fångarna på fortet

  • TV4 Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
01 september 2023

TV4 skruvar upp chockfaktorn i premiäravsnittet

TV4 tar till både det ena och det andra knepet för att fängsla tittarna i premiäravsnittet av "Fångarna på fortet". Vi får bland annat se Peter Stormare dråpligt skjuta en papegoja.

Det är dags för en ny säsong av folkkära Fångarna på fortet. I dag är det säsongspremiär med ett tävlingsfält som består av Joakim och Jonna Lundell samt Pischa Strindstedt i det ena laget och Maria Montazami med dottern Sara och Ikenna Abika i det andra laget.

Årets premiäravsnitt av det populära underhållningsprogrammet bjuder på en hel del fängslande sekvenser. Vi får exempelvis se Jonna Lundell utstå vad som närmast kan klassas som tortyr, och TV4 har dessutom gjort ett försök att skruva upp humorn och chockfaktorn i programmet. Avsnittet inleds bland annat med en humoristisk sekvens med Peter Stormare i fokus.

Här skjuter Peter Stormare en papegoja i premiären av Fångarna på fortet
Kapten Kaboom (Peter Stormare) pysslar om sin nya kompis. Foto: TV4.

Här skjuter Peter Stormare en papegoja i premiären av Fångarna på fortet

Den nya säsongen av Fångarna på fortet inleds med att Peter Stormares Kapten Kaboom uttrycker sin sorg över att han måste vakta Fort Boyard i egen regi mellan säsongerna. Kaboom riktar kikaren mot den sista båten tävlande som lämnar fortet och avfyrar sitt vapen i lyften som avskedsgest.

Kort därefter trillar en papegoja ned bredvid honom – och Kaboom förstår inte alls hur det gick till. Därefter får vi se Kaboom sitta i sitt torn och pyssla om en blodig och bandagerad papegoja. Om han är orolig för varelsen? Lite kanske, men mest är han glad över att ha en ny vän.

– Det var en jädra tur att våra vägar korsades? Ja, vi blev ju nästa bästa vänner på direkten, säger Stormares karaktär. Ja, det var sista gången jag behövde gå och lägga mig ensam och sen den dagen har vi liksom varit som oskiljaktiga.

Den udda sekvensen med Peter Stormare lär säkerligen få en och annan att lyfta på ögonbrynen i förvåning, andra att skratta och de yngre tittarna att fråga sina föräldrar vad sjutton som händer. En sak är dock säker och det är att det första avsnittet av årets Fångarna på fortet är allt annat än en fegstart.

Premiäravsnittet av "Fångarna på fortet" 2023 finns att streama på TV4 Play från och med den 1 september och sänds på TV4 klockan 20.00 samma dag.

NÄSTA ARTIKEL