Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Galen Tortyr-TV när Jonna Lundell plågas i Fångarna på fortet

Galen tortyr-TV när Jonna Lundell plågas i Fångarna på fortet

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
01 september 2023
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
01 september 2023

Låses in i en kista med ormar

I premiären för den nya säsongen av "Fångarna på fortet" ser vi en livrädd Jonna Lundell plågas i en kista med ormar. Samtidigt försöker maken Joakim Lundell frigöra henne.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser ur dagens (01-09-2023) avsnitt av Fångarna på fortet 2023.

I dag är det premiär för en ny säsong av Fångarna på fortet 2023 bestående av sammanlagt fyra avsnitt. De första tävlande lagen utgörs av Sara Montazami, Maria Montazami & Ikenna Abika och Jocke Lundell, Jonna Lundell & Pischa Strindstedt. I jakt på en nyckel ska Jonna överleva tre minuter inuti en glaskista i vilken man släpper ut ormar, samtidigt som Joakim ska lösa ett pussel. Sekvensen resulterar i ett stycke TV som inte lämpas för känsliga tittare. 

Galen tortyr-TV när Jonna Lundell plågas i Fångarna på fortet
Jonna i total panik när ormar krälar runt henne. Foto: TV4.

Galen tortyr-TV när Jonna Lundell plågas i Fångarna på fortet

Genom åren har vi fått se otaliga deltagare kriga sig igenom tuffa utmaningar på Fort Boyard, men sällan har det sett lika plågsamt ut som när en skrikande och gråtande Jonna Lundell ska möta sin stora rädsla. 

Innan Jonna skjutsas in bland ormarna får hon veta att hon kan avbryta det hela när som helst genom att dra i en handbroms. Men med svenska folket tittandes på henne och en nyckel i sikte är det det sista hon vill göra. Den panik som uppstår när ormar börjar kräla på henne resulterar i en sekvens som närmast kan beskrivas som galen tortyr-TV. 

Samtidigt som Jonna skriker, gråter och plågas i ormkistan sliter Joakim Lundell med att lösa pusslet som får ut henne därifrån och säkrar deras nyckel. Med bara några sekunder kvar lyckas han knäcka det, och ut kommer en ordentligt omskakad Jonna.

– Vi klarade det älskling, säger en lättad Joakim Lundell som är märkbart stolt över Jonna.

Galen tortyr-TV när Jonna Lundell plågas i Fångarna på fortet
Jocke tröstar Jonna efter utmaningen. Foto: TV4.

"Kunde höra hur mitt huvud låter"

När både Joakim och programledaren Gunde Svan pysslar om Jonna efteråt är det tydligt att hon är slutkörd. Själv summerar hon upplevelsen så här:

– Jag ser inte hur många ormar det är och jag känner hur de kryper på mig. Jag tänker att måste hålla munnen stängd så att de inte åker in där, säger hon och fortsätter:

– Jag hör min hjärna och hur det bara låter i mitt huvud. Jag tappade och kunde inte se mig själv.

Tårarna kommer tillbaka till Jonna som avrundar sin tankebana med en något positiv spinn:

– Trots det här var det värt det. Vi fick en nyckel, men jag skulle aldrig göra om det.

I premiären av "Fångarna på fortet" 2023 får vi se flera tuffa utmaningar som involverar de andra deltagarna. Du streamar avsnittet på TV4 Play. För dig som planerar att se det på TV i kväll är det klockan 20:00 som gäller.

NÄSTA ARTIKEL