Genidraget i Masked Singer – panelmedlemmen gömmer sig bakom masken

Genidraget i Masked Singer – panelmedlemmen avslöjas bakom masken

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
04 maj 2024 kl. 08:05

Kvartsfinalen gick i mål med stort avslöjande

De stora överraskningarna i årets "Masked Singer" fortsätter att avlösa varandra. I veckans avsnitt bjuds vi på en ordentlig sådan när Discokulan tar av sig masken.

Med en kvartsfinal i mål börjar Masked Singer 2024 dra ihop sig. Nu återstår endast två avsnitt på säsongen, och kvar att försöka avslöja finns karaktärer som Pandorna, Ufot och Prinsesstårtan. Frågan är om de olika avslöjanden kommer att kunna matcha gårdagens när Discokulan fick visa sitt ansikte.

Genidraget i Masked Singer – panelmedlemmen avslöjas bakom masken
Jessica Almenäs lurade kollegan och vännen David Hellenius. Foto: TV4.

Jessica Almenäs är Discokulan i Masked Singer

Så vem är det egentligen bakom Discokulan? Detta har vi nu fått grubbla på över en längre tid. I gissningarna som kommit från panelsen har man sagt namn som Pia Sundhage, Sanna Kallur och Caroline Seger. Men i själva verket skulle det visa sig att det var den berömda programledaren Jessica Almenäs som stått och oavbrutet dansat på scen.

– Jag har haft så väldigt dåligt självförtroende i det. Så jag tänkte att, ja ja, jag kommer ändå åka ut först. Det är det jag ställde in mig på. Så jag var väldigt förvånad att jag tog mig så långt som till kvartsfinal. Jag är otroligt stolt över mig själv som fick till det, säger Jessica Almenäs till Aftonbladet.

Att det var Almenäs som gömde kan beskrivas som något av ett genidrag (eller en riktig fuling om man så vill) då hon varit med som gästande panelmedlem under säsongen för att vikariera åt den fasta medlemmen Pernilla Wahlgren. Strategin var nödvändig menar Almenäs som trodde att hon annars skulle vara för lätt att lista ut. Genom att hela tiden dansa under sin medverkan och på så vis kamouflera sitt kroppsspråk lyckades hon även lura sin tidigare kollega David Hellenius som hon under flera års tid har lett Let's Dance med.

Men Almenäs kupp gick trots sitt hårda försök inte hundraprocentigt i mål. Nour El-Refai skulle komma att gissa på hennes namn i allra sista stund och få sig en fin pinne i bagaget.

Så här gissade panelen:

Nour El-Refai: Pia Sundhage, Jessica Almenäs

Felix Herngren: Sanna Kallur, Jenny Kallur, Erica Johansson

Måns Zelmerlöw: Caroline Seger

Fredrik Hallgren: Sanna Kallur

Därmed kan Nour El-Refai skatta sig som den lyckliga vinnaren av de fyra. Nästa vecka är det dags för semifinalen i Masked Singer 2024. Då kommer Shima Niavarani vara den som ersätter Pernilla Wahlgren.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL