Premiär för Förrädarna på TV4 – så var första avsnittet

Framtiden osäker för Förrädarna säsong 2

  • TV4 Play
Eric Diedrichs
21 oktober 2023 kl. 18:10

Tittarfavoriten slut för den här gången

I dag avslutades den första säsongen av realityserien "Förrädarna" på TV4. Trots att programmet ses av över en halv miljon tittare varje vecka, är detaljerna om en andra säsong oklara.

Den 2 september var det premiär för FörrädarnaTV4 ochTV4 Play, ett nytt TV-program i ledning av Dragomir Mrsic. Baserat på den nederländska förlagan De Verraders får tittarna, i åtta avsnitt, följa med på ett lömsk "psykologiskt mordmysteriespel" med 18 kända personer som spelpjäser. Några av dem utses till "förrädare" och det är upp till de andra deltagarna att försöka lista ut vilka som är att lita på och vilka som är ulvar i fårakläder.

Bland årets deltagare finner vi Lucas Simonsson, Johanna Nordström, Jonas von Essen och Hasse Aro. I dag når den första säsongen sitt slut, men trots höga tittarsiffror är framtiden osäker för TV-programmet.

Hasse Aro i Förrädarna
TV-profilen Hasse Aro är en av deltagarna i "Förrädarna". Foto: TV4

Setts av över en halv miljon svenskar

Enligt MMS (Mediamätning i Skandinavien MMS Aktiebolag), som mäter och analyserar tittarmönster på linjär-TV och webb-TV, har Förrädarna haft  mellan 500 000 och 650 000 veckovisa tittare. Detta gör programmet till ett av TV4:s mest sedda program under höstsäsongen.

Sett till de många nedläggningar som TV4 har stått för under hösten, har flera läsare hört av sig till Filmtopp och frågat om Förrädarna säsong 2 har fått klartecken. Dessvärre finns det än så länge ingen officiell information om detta från TV4. Vi har också skickat frågan vidare, men ännu inte fått svar.

Baserat på vår erfarenhet och sett till programmets popularitet, anser inte vi att det finns någon större anledning till att vara orolig. Förrädarna är ett nytt koncept, som mottagits med öppna armar.

Filmtopp har sökt TV4 för en kommentar om "Förrädarnas" framtid men ännu inte fått svar. Artikeln uppdateras efter återkoppling.

NÄSTA ARTIKEL