Förvirringen i Nyhetsmorgon – Gunilla Perssons dotter svarar på engelska

Förvirringen i Nyhetsmorgon – Gunilla Perssons dotter svarar på engelska

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 12 februari 2024 kl. 09:02 | Publicerad 11 februari 2024 kl. 12:02
ANNONS
ANNONS

Lät intervjun fortsätta

Under söndagens "Nyhetsmorgon" blev det förvirrad stämning när Gunilla Perssons dotter Erika dök upp och svarade på Anders Pihlblads frågor på engelska.

Många blev häpnade när nyheten slog om att Gunilla Persson är en av deltagarna i Melodifestivalen 2024. Nu är det inte långt kvar tills vi får se henne framföra låten I Won’t Shake (La La Gunilla) som tillhör de sex bidragen i Växjö på lördag. Inför sitt framträdande befann hon sig i Nyhetsmorgon för att prata med programledaren Anders Pihlblad om sin medverkan och hur hennes liv har sett ut i stort den senaste tiden.

Läs också: Gunilla Perssons kyliga möte med Leif GW – fick dissen på Nyhetsmorgon

Förvirringen i Nyhetsmorgon – Gunilla Perssons dotter svarar på engelska
Foto: TV4.

Förvirringen i Nyhetsmorgon – Gunilla Perssons dotter svarar på engelska

När Gunilla Perssons dotter Erika, 20, kommer på tal presenteras hon av Anders Pihlblad som bjuder in henne till slå sig ned med dem om att hennes mor snart ska ställas sig på scenen i Växjö och sjunga inför fullsatt publik och otaliga hushåll där familjer sitter bänkade framför TV:n. Vi ska väl inte kalla det för ett sensationellt TV-ögonblick, men det blir anmärkningsvärt konstig stämning när Pihblad ställer frågor till Erika som hon väljer att svara på engelska.

Vid andra berömda tillfällen, som när Malou von Sivers intervjuade Fredrik Eklund, har TV4:s programledare valt att avbryta gäster som pratat på engelska för att svara på svenska. I det här fallet tillåts Erika att fortsätta, vilket gör det hela än mer märkligt ju längre intervjun pågår. Med tiden blir hennes svar dessutom mer och mer utsvävande, filosofiska och osammanhängande med referenser till hennes liv – i dag är Erika konstnär och studerar på college i USA. När hon tar ut svängarna lite väl mycket kliver Pihlblad in och avbryter för att ställa en fråga till Gunilla och snabbt därpå avrunda samtalet med dem. 

När Erika Persson gästade BIANCA i augusti förra året förklarade hon – på svenska – att hon förstår svenska men att hon kanske kommer att prata lite engelska. 

Du som vill se reprisen av dagens sändning av "Nyhetsmorgon" kan göra det inom kort på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL