Solsidan (säsong 8) – så bra är premiären

Felix Herngrens kärleksförklaring till Solsidan-gänget

  • TV4 Play
Filmtopp
02 oktober 2023 kl. 07:10

Lycklig över beskedet om två nya säsonger

Regissören och skådespelaren Felix Herngren hyllar sina kollegor från "Solsidan", som det blivit klart fortsätter med två nya säsonger.

Den första säsongen av komediserien Solsidan började rulla 2010 och blev snabbt en stor favorit i det svenska folkhemmet. Trots succén har det inte alltid varit självklart i vilken utsträckning serien skulle fortsätta – åtta säsonger på tretton år har inneburit sina pauser för produktionen. Men i samband med premiären av den nya säsongen går TV4 ut och bekräftar att det blir ytterligare två säsonger. Då passar Felix Herngren på att hylla vännerna från serien.

Felix Herngrens kärleksförklaring till Solsidan-gänget
Foto: TV4.

Felix Herngrens kärleksförklaring till Solsidan-gänget

Att Solsidan får en säsong 9 och 10 kommer som ett stort glädjebesked för tittarna särskilt i tider där TV4 går ut och pausar flera av sina tittarfavoriter. Men störst glädje verkar det ändå ge för de som är inblandade. I ett pressmeddelande hyllar Felix Herngren produktionen, där inte minst Mia SkäringerJohan RheborgJosephine BornebuschHenrik Dorsin och Malin Cederbladh ingår:

Solsidan har blivit det jag ständigt återvänder till. Det är väldigt svårt att tacka nej till arbete med det här ljuvliga gänget. Känslan när vi ses för en ny säsong är som en klassåterträff. Så jag är mycket tacksam att publiken fortsätter titta på serien, säger han.

TV4:s kanaldirektör Fredrik Arefalk säger följande om att Solsidan förnyas med två säsonger: 

Solsidan är en av TV4:s största succéer genom tiderna och hittar hela tiden en ny publik på TV4 Play, så vi vet vilken betydelse serien har för väldigt många tittare.

Du ser "Solsidan" säsong 8 på TV4 och TV4 Play.

NÄSTA ARTIKEL