Premiär för UFO-mysterier på TV4 – med Felix Herngren

Felix Herngren tror sig ha hittat UFO i Arvika: ”Såg suspekt ut”

  • TV4 Play
Karna Mahoney
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 09:04 | Publicerad 28 mars 2024 kl. 14:03

Felix Herngren börjar bli allt mer övertygad om att det finns UFO:n

Under andra delen av "UFO-mysteriet med Felix Herngren" börjar det bli allt tydligare att programledaren tror att utomjordiskt liv faktiskt finns.

Felix Herngren börjar bli troende, ja på UFO:n då såklart. I det andra avsnittet av UFO-mysteriet med Felix Herngren besöker de en sjö i Arvika där flera personer säger sig ha varit vittne till att ett UFO har kraschat i vattnet. Sagt och gjort åker Felix Herngren med kollega ut på vattnet för att se om de kan hitta några bevis. Mycket riktigt så hittar de ett objekt när de använder sig av ultraljud i vattnet. 

Felix Herngren tror sig ha hittat UFO i Arvika: ”Såg suspekt ut”
Något mystiskt visas på en scanner över sjön. Foto: TV4.

Fyndet är ett ensamt objekt bredvid ett spår i sjöbotten som ska stämma överens med det vittnena har berättat om händelsen.

– Det såg suspekt ut, säger Felix Herngren. 

I slutet på avsnittet lämnar de dock tittarna med en riktig cliffhanger och informerar om att dykningen för att undersöka objektet kommer att ske i nästa avsnitt.

Felix Herngren tror sig ha hittat UFO i Arvika: ”Såg suspekt ut”
Foto: TV4.

Skillnaden mellan konspirationsteori och fakta 

Under avsnittets gång blir det som sagt allt tydligare att Felix Herngren börjar tro på liv utanför jorden. Vid en punkt i programmet börjar han argumentera med sina kollegor om skillnaden på konspirationsteoretiker och de som påstås tala sanning. Det börjar med att Felix Herngren ska introducera den kontroversiella ufologen Bob Lazar.

Lazar påstod själv att han var anställd av den amerikanska militären för att arbeta med främmande rymdfarkoster på den hemligstämplade militärbasen Area 51 i USA. Herngren berättar att det mesta på Lazars CV verkar överdrivet och påhittat och det finns inga bevis på att han faktiskt var anställd vid Area 51. Felix Herngren fortsätter att säga att det som faktiskt är bekräftat är att Lazar har dömts för koppleri. Trots det tycker han att Lazar känns pålitlig. 

– Jag tycker att han som person känns väldigt trovärdig, säger Felix Herngren när hans producent John Nordling ifrågasätter just trovärdigheten hos Lazar. 

Liknande ton är det från Felix Herngren vid diskussioner om visselblåsaren David Grusch.

– Det är klart han inte hittar på allt det här, säger Felix Herngren när hans två kollegor kallar David Grusch för konspirationsteoretiker. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad Felix Herngren hittar på härnäst i sina upptäckter av UFO:n. Programmet följer du på TV4 och TV4 Play.

Karna Mahoney

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL