EXTRA: Mauri Hermundsson ny programledare för Idol: ”Otroligt spännande”

EXTRA: Mauri Hermundsson ny programledare för Idol: ”Otroligt spännande”

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
03 april 2024 kl. 09:04

Gör Pär Lernström sällskap

I dag meddelar TV4 att Mauri Hermundsson kliver in som extra programledare i "Idol", detta under vårens auditions där finalisterna ska utses.

Idol rörs om ordentligt inför sin efterlängtade jubileumssäsong då programmet fyller 20 år. Först fick vi veta att Peg Parnevik ersätter Kishti Tomita. Därefter blev det klart att Ash Pournouri tar över efter Alexander Kronlund. I dag möts av fler stora nyheter. Det är nämligen dags för Youtubern och TV-profilen Mauri Hemundsson att kliva in som programledare, tillsammans med Pär Lernström.

– Mauris härliga energi och sympatiska personlighet kommer passa perfekt i Idol. Han och Pär kommer komplettera varandra på ett utmärkt sätt som programledare för Idol, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol på TV4 i ett pressmeddelande.

EXTRA: Mauri Hermundsson ny programledare för Idol: ”Otroligt spännande”
Mauri Hermundsson kliver in i "Idol". Foto: TV4.

Mauri Hermundsson om att jobba på Idol: "Otroligt spännande att få följa unga människor"

Mauri har gjort stor succé med sin Youtube-kanal Uppdrag Mat och som programledare på TV4 för bland annat Mauri – vad hände sen?, där han i höstas bland annat spelade in ett avsnitt i samband med en av Idols fredagsfinaler. 

– Det känns kittlande och roligt att få hoppa in i Idol-världen den här våren, särskilt nu när man gör om programmet lite under 20-årsjubileumet. Det är otroligt spännande att få följa unga människor under några av de läskigaste och viktigaste dagarna i deras liv, säger Mauri Hermundsson och fortsätter:

– Att få jobba med Pär är en riktig dröm och jag tror att vi kan komplettera varandra bra. Nu är i och för sig Pär redan komplett, men jag lever gärna i min lilla dröm om att jag kan bidra med något. Vi har redan spelat in ett program och jag hoppas tittarna kommer märka hur kul vi har med varandra.

Idol byter sändningsdag för första gången

Idol är en av TV4:s mest framträdande programformat och nära förknippat med hösten i kanalens utbud. Nu genomgår Idol även förändringar i sändningsschema, med samtliga avsnitt från premiär till final som sänds på lördagar under hela höstsäsongen.

– Idol är ett program som i 20 år varit i ständig förändring. Det som alltid bestått är konsten att förädla stora talanger från ett auditionrum till att stå på scen som en stjärna. Vi tror att Idol kommer utvecklas ytterligare när programmet nu förnyas och blir höstens nya lördagsunderhållning. Det blir en riktig superhelg på TV4 i höst, där vi sänder fler stora program än någonsin tidigare, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4.

I höst börjar sändningen av "Idol" 2024 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL