Robinson-deltagaren får “bästa upplevelsen i sitt liv“ innan den måste lämna

Robinson-deltagaren får “bästa upplevelsen i sitt liv“ innan den måste lämna

  • TV4 Play
05 december 2023 kl. 20:12

Finalveckan fortsätter i höstens "Robinson"

Efter en tuff pusseltävling är 66-åriga Ylwa Lidén ute ur "Robinson". Men innan dess får hon njuta av vad hon själv kallar en helt fantastisk upplevelse.

När deltagarna återvänder till lägret från den första finaltävlingen väntar en mystisk låda på dem. Till allas stora lycka finner de mat i lådan. Olika spett, potatissallad, såser och även lite godis kan deltagarna njuta av efter en hektisk tävlingsdag.

– En av de tio bästa upplevelserna i mitt liv, säger Ylwa Lidén om den spontana grillkvällen.

En annan deltagare som var väldigt exalterad av maten är Franz Mateo. Han är den enda av de kvarvarande deltagarna som inte har fått njuta av ett mat pris under sin tid på Robinson. Så medan alla njuter av måltiden får vi förmoda att Franz kanske njuter lite extra.

Robinson deltagarna överraskas med en låda med mat i lägret
Deltagarna överraskas med en grillkväll i lägret. Foto: TV4.

Den andra finaltävlingen

Den sköna stämningen från grillkvällen skildras drastiskt mot den dystra stämningen morgonen efter. Det är nämligen dags för ännu en finaltävling. I denna tävling krävs både balans och ett sinne för pussel. Deltagarna ska hämta siffror till ett skjutpussel genom att ta sig förbi olika balanshinder. Den som klarar sitt pussel först vinner en fördel i den sista finaltävlingen och den som kommer sist åker ut ur Robinson. Emilio Mio Vega vann gårdagens finaltävling och har därför en fördel i form av 15 sekunders försprång i tävlingen.

Deltagarna behövde ta sig över balanshinder i den andra Finaltävlingen
Emilia var inte först över med alla pusselbitar men lyckades vinna ändå. Foto: TV4.

Ylwa Lidén ute ur Robinson

Fördelen verkar komma Emilio till nytta som kommer tvåa direkt efter Emilia Persson på första plats. Vinsten ger Emilia en fördel för morgondagens tävling. Franz var nära på att komma efter Emilia men hade fel lösning på pusslet. Medan resten pusslar är Ylwa fortfarande på sitt sista hinder. Hon tar sig långsamt fram då hela tävlingen har varit svår på hennes ben. Till slut står det mellan henne och Franz som fortsätter att kämpa med sitt pussel. Något som kanske är ganska familjärt för Franz då han innan sammanslagningen tillhörde Lag Nord som ofta hade problem med pussel utmaningar. Till slut får han dock till det precis när Ylwa har börjat pussla också. Det betyder att Ylwa blir den som måste lämna Robinson.

Robinson-deltagaren får “bästa upplevelsen i sitt liv“ innan den måste lämna
Ylwa Lidén. Foto: TV4.

Följ “Robinson” hösten 2023 på TV4 och TV4 Play.





ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL