Duckar känsliga frågan om Bäst i test – strax innan premiären

Duckar känsliga frågan om Bäst i test – strax innan premiären

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
02 januari 2024 kl. 08:01

Gav nonsenssvar i rutan

Under TV4:s "Nyårskarameller" ställdes Babben Larsson och David Sundin mot väggen med en fråga om "Bäst i tests" flytt till TV4. Då valde de att ducka – rejält.

Under den årliga specialen TV4:s Nyårskarameller bjöd programledarna Tilde de Paula Eby och Edvin Törnblom in tittarna till en händelserik afton med många gäster för att summera 2023 på kanalen. De lät oss också titta framåt i tiden på vad som händer på fyran i år. I ett segment slog sig programledarduon Babben Larsson och David Sundin ned på soffan för att diskutera den kommande säsongen av Bäst i test TV4.

Duckar känsliga frågan om Bäst i test – strax innan premiären
Foto: TV4.

Duckar känsliga frågan om Bäst i test – strax innan premiären

Den 12 januari är det premiär för Bäst i test som – efter sju säsonger på vad Tilde de Paula Eby kallar för "en annan kanal" – kommer att leva vidare på TV4 och TV4 Play. När hon ställer programledarna frågan om varför programmet flyttar dit ger David Sundin ett duckande svar: 

– Det var enda vägen in till karamellerna, säger han och fortsätter:

– Annars har det varit stängt. Var är karamellerna? Är det dem? frågar David Sundin och pekar på en skål i studion. 

Tilde låter dem komma undan och ställer istället frågan om vad som har förändrats med Bäst i test i och med flytten. Då menar de att "allt är sig likt". 

– Det har vi verkligen sett till att det ska vara samma lika, för att det är det som är kul. Deltagarna är ju nya.

Förklaringen bakom bytet

Lyckligtvis behöver vi inte uteslutande vända oss till Babben och David för att få besked om varför Bäst i test flyttar till TV4. Det är sedan tidigare känt att formatet blev för dyrt för SVT när det brittiska produktionsbolaget Avalon, som sitter på rättigheterna genom deras förlaga Taskmaster, höjde kostnaden för dem. 

Bäst i test har i snitt haft omkring två miljoner tittare per avsnitt. Hur starkt programmet kommer att gå hos TV4 återstår att se. Fortsätter det lika bra kommer det säkerligen att hjälpa kanalen som i höstas inledde ett sparpaket.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL