Därför har Gunde Svan aldrig testat att dricka alkohol

Därför har Gunde Svan aldrig testat att dricka alkohol

  • TV4 Play
Sofie Landgren
Uppdaterad 07 februari 2024 kl. 09:02 | Publicerad 09 januari 2024 kl. 06:01

Öppnar upp sig i premiären av Renées brygga

Idrottslegendaren Gunde Svan öppnar upp om sin rädsla för alkohol i säsongspremiären av "Renées brygga" i TV4 och på TV4 Play.

Gunde Svan i Renées brygga 2024 – Därför har Gunde Svan aldrig testat att dricka alkohol
Gunde Svan. Foto: TV4.

Gunde Svan om alkoholrädslan: "Han levde inte i så många år"

Under säsongens första avsnitt av det folkkära programmet Renées bryggaTV4 har det återigen blivit dags för programledare Renée Nyberg att bjuda in nya gäster till sitt landställe i Stockholms skärgård. De som gästar under säsongspremiären är inga mindre än Gunde Svan med hans son Ferry Svan samt Kristin Kaspersen med sin son Filip Lamprecht. Det bjuds på ett härligt avsnitt med innehåll av både skratt, allvar och tårar.

Under avsnittet samlas gruppen för att avnjuta en god lunch tillsammans ute på bryggan och då konstaterar Renée för gruppen att Gunde aldrig har druckit en enda droppe alkohol i hela sitt liv.

– Ja, vi hade en ganska nära granne, som jag upplevde att han fick en ölback av sina föräldrar när han fyllde 14 eller något sånt där. Att se hur fort det gick för honom då, ja han lever ju inte i dag, långt, långt ifrån, han levde inte så många år. Men han söp ju ihjäl sig helt enkelt. Och det där... ja, jag kände liksom en rädsla för det där, är det så farligt, då ska inte jag ha, förklarar Gunde för gruppen.

Missa inte den efterlängtade säsongspremiären av "Renées brygga" i TV4 och på TV4 Play den 9 januari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL