Bönderna i Bonde söker fru 2024 – bönder i USA, Grekland och Frankrike

Bönderna i Bonde söker fru 2024 – bönder i USA, Grekland och Frankrike

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 08 april 2024 kl. 15:04 | Publicerad 13 mars 2024 kl. 13:03

Premiär i april för unika Bonde söker fru – jorden runt

"Bonde söker fru" bjuder på ännu en unik spinoff av programmet. Ännu en gång får vi följer ett antal utlandsbaserade bönder i "Bonde söker fru – jorden runt".

I april är det dags för en ny säsong av det tokälskade dejtingprogrammet Bonde söker fru, specifikt upplagan Bonde söker fru – jorden runt, som tar oss med utanför Sveriges gränser.

Under en hektisk dag för TV4, där alla deltagare i Masked Singer 2024 påstås ha läckt, passar kanalen på att rikta uppmärksamheten mot Bonde söker fru genom att presentera årets bönder.

Linda Lindorff står återigen som programledare för det folkkära programmet, men i det här fallet försöker hon inte få kärleken att slå gnistor på den svenska landsbygden, utan istället i USA, Grekland och Frankrike.

–  I Bonde söker fru - jorden runt blir det till skillnad från vanliga Bonde söker fru en hel del drama som till viss del består av språkliga missförstånd och kulturkrockar, men det fina är att kärleken ändå övervinner allt. För mig personligen har det även varit en känslomässig berg och dalbana att följa de här tre bönderna på deras kärleksresa. Tittarna har en engagerande, känslosam och överraskande säsong att se fram emot, säger Linda Lindorff i ett pressmeddelande från TV4.

Här är bönderna i Bonde söker fru 2024 – jorden runt

Bönderna i Bonde söker fru 2024 – bönder i USA, Grekland och Frankrike
Dino Choreftis. Foto: TV4.

Dino Choreftis, 49 år, Grekland

Dino Choreftis är en 49-årig olivbonde bosatt på den grekiska ön Rhodos. Där driver han sin verksamhet året om och hans olivträd som bland annat producerar olivolja som serveras på flertalet Michelin-restauranger – men det är inte allt. Oliver är bara en del av Dinos verksamhet. Han odlar även grönsaker som kål, zucchini och tomater samt frukter som apelsiner, granatäpplen och grapefrukter på sin gård.

TV4 beskriver Dino Choreftis som en havsälskande man som gärna kitesurfar eller åker jetski, men också njuter av solnedgången från någon av sina segelbåtar. Nu letar han efter en parter att prata med, skratta med och skapa gemensamma mål och minnen med. Dina beskrivs vilja ha en självständig tjej med "driv och lite action" i sig, gärna någon som har egna hobbys och mål, men som samtidigt kan tänka sig att följa med honom på en motorcykel- eller segeltur.

Bönderna i Bonde söker fru 2024 – bönder i USA, Grekland och Frankrike
Christopher Sjöblom. Foto: TV4.

Christopher Sjöblom, 25 år, USA

Svenskfödda Christopher "Chris" Sjöblom är 25 år och uppvuxen i Kaliforniens vinparadis, Napa Valley. Där arbetar han som vinbonde med drömmen om att en dag rita och bygga sin alldeles egna vingård. Chris är dessutom utbildad arkitekt och har som målsättning att upptäcka världen och lära sig fler språk innan han försöker göra verklighet av sin vingårdsdröm. Äventyren han har framför sig är dock något han gärna delar med en flickvän, vilket är anledningen till att han nu är med i Bonde söker fru – jorden runt.

Chris beskrivs som en adrenalintörstande individ med en förkärlek till klättring, skateboard och skidåkning – men han har fler strängar på sin lyra än så. Han uppskattar också att laga mat och spelar gärna piano. Trots sin uppväxt har han inte heller förlorat kontakten med sina svenska rötter och håller Midsommar som en av årets stora höjdpunkter. I en partner letar han efter någon som är charmig, smart och gillar att resa.

Bönderna i Bonde söker fru 2024 – bönder i USA, Grekland och Frankrike
Anders Lindqvist. Foto: TV4.

Anders Lindqvist, 70 år, Frankrike

Anders Lindqvist är en 70-årig norrlänning som sedan tidigt 90-tal huvudsakligen huserat i Frankrike. Dit var det kärleken till travsporten som tog honom, och han bor i dag på en av Europas största travanläggningar strax utanför Paris. Anders är en välkänd profil i travvärlden och trots att han officiellt har pensionerat sig coachar han fortfarande kuskar, kommenterar travlopp och agerar travexpert i diverse sammanhang.

Efter en tid av svår sjukdom är Anders hälsa åter i behåll och han är mer redo än någonsin att finna kärleken. Anders hoppas på att träffa en kvinna som inte är rädd för ett högt tempo och delar hans intressen för mat och resor samt hans kärlek till Paris.

"Bonde söker fru – jorden runt" har premiär på TV4 och TV4 Play den 8 april 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL