Alla deltagare i Drömkåkar utomlands – nya satsningen på TV4

Alla deltagare i Drömkåkar utomlands – nya satsningen på TV4

  • TV4 Play
Eric Diedrichs
27 november 2023 kl. 13:11

Med Maria Forsblom som programledare

Under det mörke halvåret drömmer många svenskar om en tillvaro utanför landets gränser. I TV4-programmet "Drömkåkar utomlands" följer vi de som har gjort slag i saken och förverkligat sin dröm.

Snabbversion
  • Drömkåkar utomlands är en ny reality-serie på TV4 och TV4 Play.
  • I serien följer vi svenskar som renoverar sin drömkåk utanför Sveriges gränser.
  • Programledare för Drömkåkar utomlands är Maria Forsblom.
  • I den här artikeln presenteras alla deltagare samt premiärdatum.

Många är de TV-program där kändisar ställs mot varandra i tävlingar eller skålar och delar livshistorier i diverse sociala sammanhang. I denna era av kändis-TV känns det oväntat uppfriskande att följa "vanliga" människor som inte behöver svälta på en ö, trängas ihop i ett hus eller försöka spela ut varandra på olika, sluga sätt.

Drömkåkar utomlands är en ny satsning på TV4 och TV4 Play där vi följer svenskar som förverkligar sin dröm utanför landets gränser. Som titeln indikerar är det bostäder som står i fokus när hus ska renoveras och rötter ska rotas i ett nytt land. Under resans gång varvas även våra våra deltagares drömmar med oförutsedda problem med myndigheter, pengar, relationer och kulturkrockar.

Maria Forsblom, programledare för Drömkåkar utomlands
Maria Forsblom är programledare för "Drömkåkar utomlands". Foto: Mattias Flink/TV4

Maria Forsblom tar pulsen

Hon som ska guida oss genom programmet är Maria Forsblom, som under två års tid har rest mellan de olika projekten för att se hur det går för alla deltagare.

– Jag är så djupt imponerad över våra deltagare som vågar satsa stort. Eftersom de flesta har sitt liv här hemma i Sverige möter de oanade, frustrerande och svårlösta utmaningar när de samtidigt ska renovera i ett annat land, i en annan kultur och på ett annat språk. Det har varit en ynnest att få följa, skratta och torka tårar tillsammans med våra familjer som äntligen tagit modet till sig att förverkliga drömmen som de burit på i väldigt många år, säger Maria Forsblom i ett pressmeddelande.

Alla deltagare i Drömkåkar utomlands

Johan Cottino och Andrea Norell
Johan Cottino, Andrea Norell och Maria Forsblom i "Drömkåkar utomlands". Foto: Victor Landergård/TV4

Johan Cottino, 52, och Andrea Norell, 37

Land: Italien

Johan och Andrea  har köpt ett gammalt stenhus i Piemonte, nordvästra Italien, där pappa Johan har sina rötter. Huset har stått tomt sen 80-talet, men nu blir det ändring på det. Med två barn, knapp budget och ingen tidigare erfarenhet av husrenovering ska de nu skapa sitt drömhus. Dessutom ska de göra så mycket de bara kan på egen hand.

Måns Olofsson och Maria Forsblom på stranden
Måns Olofsson och Maria Forsblom i "Drömkåkar utomlands". Foto: Victor Landergård/TV4 

Måns Olofsson, 31

Land: Portugal

Efter att framgångsrikt ha drivit en surfskola på Österlen är det dags för nästa projekt för Måns, en surf lodge på Algarvekusten i Portugal. Han satsar allt sitt sparkapital och utan erfarenhet ska han göra all renovering själv.

Drömkåkar utomlands
Nathalie Missaoui är en av alla deltagare i "Drömkåkar utomlands". Foto: TV4

Nathalie Missaoui, 36

Land: Tunisien

För över 30 år sedan ärvde Nathalie ett hus i Tunisien av sin pappa. Nu ska hon renovera upp det. Stora utmaningar väntar i ett annorlunda klimat där man inte bygger hus med samma material som här i Sverige. Det kaklade stenhuset på Djerba ingår i en större ”släktgård” och det blir en känslosam renovering. Vad som gör det hela ännu mer intressant är att Nathalie ska parera husbygget med sitt hektiska liv som hip hop-artist hemma i Sverige.

Drömkåkar utomlands
Maria Forsblom, Carl-Johan Österberg och Ulrika Andersson i "Drömkåkar utomlands". Foto: Victor Landergård/TV4 

Ulrika Andersson, 51, och Carl-Johan Österberg, 50

Land: Österrike

En rejäl storsatsning stå den här familjen för, som planerar att verkliga sin dröm om att driva ett hotell i Alperna. I Bad Gastein har de lyckats få tag i ett slitet alphotell som måste renoveras från grunden. Men tiden är knapp, snart drar skidsäsongen igång!

Paret Du Rietz tillsammans med Maria Forsblom
Josephine du Rietz, Maria Forsblom och Christoffer du Rietz i "Drömkåkar utomlands". Foto: Victor Landergård/TV4 

Josephine du Rietz, 41, och Christoffer du Rietz, 42

Land: Mallorca, Spanien

Säsongens proffs i sammanhanget, kan man väl kalla arkitektparet du Rietz, som har lång erfarenhet av att köpa fallfärdiga hus och renovera upp dem. Med barn och hund flyttar de till Mallorca för att ta sig an sitt största projekt någonsin – ett unikt town house i Soller. Med oerhörd noggrannhet ska huset renoveras utan att på något vis tumma på husets karaktär. Inget får gå fel när de använder dyra material för exklusiva lösningar.

Drömkåkar utomlands har premiär den 10 januari på TV4 Play och TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL