Alexander Kronlund hoppar av Idol – lämnar tillsammans med Kishti Tomita

Alexander Kronlund hoppar av Idol – lämnar tillsammans med Kishti Tomita

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 20 mars 2024 kl. 08:03 | Publicerad 19 mars 2024 kl. 14:03

Jurymedlemen tackar för sig efter 7 år

Efter att Kishti Tomita redan tvingats bort från "Idol" tappar juryn ännu en medlem, efter att Alexander Kronlund väljer att tacka för sig.

I februari kunde vi rapportera att Kishti Tomita tvingas bort från Idol-juryn inför säsongen 2024. Redan då flaggade vi för att TV4:s påstådda "nya kreativa riktning" kunde innebära att fler jurymedlemmar hängde löst.

Nu står det klart att även Alexander Kronlund lämnar juryn efter sju år med Idol. Enligt uppgifter är det dock Kronlund som i detta fallet väljer att självmant tacka för sig.

Det verkar inte heller vara någon form av osämja som ligger till grund för att Alexander Kronlund lämnar programmet. På Instagram skriver profilen själv att "sju roliga år i Idol fick räcka för mig. Ny spännande jury presenteras strax".

Alexander Kronlund hoppar av Idol – lämnar tillsammans med Kishti Tomita
Skärmdump från Instagram @alexanderkronlund

Alexander Kronlund lämnar Idol efter 7 år

Stora förändringar väntar när Idols 20:e säsong snart rullar igång. I dag står det alltså klart att inte bara Kishti Tomita lämnar programmet utan även kollegan Alexander Kronlund.

Malin Knave, exekutiv producent för programmet, säger följande, enligt TV4:

– Alexander har varit en otrolig viktig del av Idol i sju år. Vi är väldigt tacksamma över hans tid i juryn och önskar honom all lycka till framöver. Vi har en väldigt spännande säsong framför oss och vi ser fram emot att berätta mer inom kort.

Anders Bagge och Katia Mosally sitter kvar i Idol-juryn

Halvan juryn lämnar alltså Idol inför den nya säsongen, men två sitter kvar på sina poster. Anders Bagge och Katia Mosally kommer att vara en del även av den nya jurykonstellationen. Bagge bekräftade sin fortsatta medverkan redan när Kishti Tomita tvingades bort och Mosally avslöjade för TV4 under måndagen den 18 mars att hon är på plats i Sverige för att spela in den nya säsongen.

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt om "Idol 2024". Den kommande säsongen har premiär på TV4 och TV4 Play senare i år.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL