Tv-tips: 6 riktigt bra filmer att se på tv i kväll

Tv-tips: 6 riktigt bra filmer att se på tv i kväll

Emil Oscar Rasmussen
17 februari 2024 kl. 08:02

Lördagens tv-tablå bjuder på något för alla smaker

En lördag är inte komplett utan en bra film, och just denna finns det gott om alternativ för alla tv-tittande filmälskare. Här är sex sevärda filmer som visas på tv i kväll.

Det finns nästan alltid någon sevärd film på tv under helgen, men denna lördag bjuder på ett imponerande utbud av sevärda filmer. Därför passar vi på att inte bara lyfta fram ett tv-tips för kvällen – utan hela sex stycken.

På tv i kväll finns verkligen någonting för alla smakar, och det på en rad olika klockslag. Filmtopp riktar uppmärksamheten mot några utvalda förslag.

Snatch (2000) – Tv-tips: 6 riktigt bra filmer att se på tv i kväll
Foto: Columbia TriStar Films.

Tv-tips: 6 riktigt bra filmer att se på tv i kväll

Big Daddy (1999) – kl. 19.00 på TV3

Någonting för alla smaker var det. Den här kultkomedin med Adam Sandler kommer inte att gå till historien som en av tidernas bästa filmer, men den bjuder på gott om skratt och ligger många nära hjärtat. Handlingen följer 30-åringen Sonny (Sandler), en omogen man utan några ambitioner och framtidsutsikter, som dumpas av sin flickvän. För att vinna tillbaka henne och visa att han är vuxen tar han sig an en femårig pojke som lämnas utanför hans dörr.

Snatch (2000) – kl. 21.30 på TV6

I Guy Ritchie-rullen Snatch, med bland andra Brad Pitt och Jason Statham i rollerna, försöker såväl Londons skurkar som utländska makter lägga vantarna på en enorm diamant. Parallellt hamnar våra huvudkaraktärer i ett dilemma när en matchfixning inom boxning går fel.

The Mask (1994) – kl. 21.40 på Kanal 5

Se Jim Carrey i en av rollerna (tillsammans med Ace Ventura och Dum & Dummare) som resulterade i hans stora genombrott. Här spelar Carrey den deprimerade banktjänstemannen Stanley, vars liv fullständigt förändras när han hittar en magisk trämask. När han tar på sig masken förvandlas han till en man med grönt huvud, superkrafter och ett helt nytt självförtroende. The Mask visas i kväll på Kanal 5.

Tv-tips: 6 riktigt bra filmer att se på tv i kväll
Foto: Nordisk Film.

I, Tonya (2017) – kl. 22.00 på TV8

Margot Robbie är fullkomligt bländade i huvudrollen som den tidigare konståkerskan Tonya Harding i I, Tonya. Filmen är en dramatisering av Hardings gripande och skandalomsusade liv och karriär.

Drive (2011) – kl. 22.35 på SVT1

I detta lysande actiondrama får vi följa en fåordig stuntman och mekaniker (Ryan Gosling) som dessutom extraknäcker som flyktbilsförare. Den mystiske mannen faller för sin granne och retar kort därefter upp några av Los Angeles farligaste män. Steg för steg blir han alltmer inträngd i ett hörn, och frågan är om ens hans talang bakom ratten kan rädda honom den här gången.

Forrest Gump (1994) – kl. 23.45 på TV4

Forrest Gump är en underbar dramakomedi som kan ses hur många gånger som helst. Känner du mot all förmodan inte till denna rulle så är den en unik skildring av den amerikanska historien under tre decennier på 1900-talets andra halva – allt genom ögonen på godhjärtade Forrest Gump (Tom Hanks) som trotsar alla odds i idrott, krig och affärer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL