Ny bok öppnar för Hunger Games 5

TV-spelet BioShock blir film – av Hunger Games-regissören

28 augusti 2022 kl. 09:08

Äntligen får vi se mer BioShock

Mannen bakom Hungerspelen kommer göra film om det populära spelet BioShock och kommer troligen börja på projektet efter 2023.

Det har under många år rullat fram och tillbaka om man verkligen ska göra en live action-film av det oerhört populära TV-spelet BioShock. Nu konstaterar Deadline att streamingtjänsten Netflix och produktionsbolaget Take-Two tar tag i saken.

Vidare avslöjar de att regissören Francis Lawrence som gjort Hunger Games-filmerna – och 2023 är aktuell med filmseriens prequel The Ballad of Songbirds and Snakes – ser ut att ta sig an BioShock. Manuset till filmen kommer att skrivas av Michael Green som även skrivit på manusen till Blade Runner 2049 och Logan för vilken han nominerades till en Oscar.

TV-spelet BioShock blir film – av Hunger Games-regissören
TV-spelet "BioShock". Foto: 2K Games.

För dig som inte känner till spelet släpptes det 2007 av 2K Games och fick ett starkt mottagande. BioShock är en blandning av skräck och sci-fi som utspelar sig på 60-talet i en stad under vattnet vid namn Rapture. Staden planerades på 40-talet av Andrew Ryan som ville skapa en utopi för samhällets elit, men allt gick inte som planerat. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL