Tuva Novotny om att spela mot Alexander Skarsgård: "Kom in och briljerade"

Tuva Novotny om att spela mot Alexander Skarsgård: "Kom in och briljerade"

Emil Oscar Rasmussen
30 augusti 2023 kl. 12:00

Tuva Novotny hyllar sin partner

Sveriges kanske just nu hetaste kändispar, Tuva Novotny och Alexander Skarsgård, är i ropet för sitt privatliv, men som skådespelare som har spelat mot varandra har de också en yrkesrelation. I en tidigare intervju med Filmtopp avslöjade Novotny hur det är att samarbete med Skarsgård.

De svenska skådespelarna Tuva Novotny, 43, och Alexander Skarsgård, 47, har uppmärksammats rejält de senaste månaderna för sin relation till varandra. Att stjärnorna var ett par var det få som visste om innan det avslöjades i podcasten Inte din morsa, och tidigare i våras blev det stor uppståndelse i media när det uppdagades att Novotny och Skarsgård hade fått barn tillsammans.

Rubrikerna om duon har därför i stora drag kretsat kring deras privatliv, men de har också en yrkesmässig relation som är värd att uppmärksamma. Förra året kunde vi exempelvis se dem spela mot varandra i Lars von Triers Riket: Exodus, och i samband med premiären fick Filmtopps Eric Diedrichs möjligheten att byta några ord med Novotny.

Foto: Viaplay.

Tuva Novotny om att spela mot Alexander Skarsgård: "Kom in och briljerade"

I "Riket: Exodus" utnyttjar Lars von Trier sina svenska karaktärer för att bland annat driva med sådant som svenska samtyckeslagar och hur gränsen mellan anklagelse och sanning ofta suddas ut i dagens digitala era. Tuva Novotnys karaktär har flera provokativa men underhållande scener tillsammans med Mikael Persbrandts karaktär – scener som ofta leder till att de sluter upp på Rikets toaletter, där den svenske advokaten, spelad av Alexander Skarsgård, håller hus.

Just scenerna med Persbrandt och Skarsgård menar Novotny var en stor höjdpunkt under inspelningen av Riket: Exodus, och hennes nuvarande partner imponerade minst sagt på henne.

– Alla var så generösa med de här scenerna. Alexander hade tolv sidor text och kom in och briljerade under en inspelningsdag. Det var superambitiöst och jättekul. Lars jobbar effektivt och eftersom vi inte repeterar så hinner man med rätt mycket under en dag, förklarar Tuva för Filmtopp.

Du kan läsa hela Filmtopps intervju med Tuva Novotny här.

Tidigare i år var Alexander Skarsgård högaktuell med den sista säsongen av succéserien "Succession". Tuva Novotny kan du snart se i den svenska katastroffilmen "Avgrunden", som har biopremiär den 15 september.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL